Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co je zrcadlová poleva - mirror glaze: Poradíme vám, jak vytvořit lesklý povrch dortu
Zdroj: Freepik - KamranAydinov

Mirror glaze - zrcadlová poleva - je želatinový přeliv dortů a moučníků, který na nich vytvoří leskle zářivý povrch. Při použití dvou nebo více barev, které se spolu smísí, vznikne nádherné mramorování.

Zrcadlová poleva je na dortech velmi efektní. Nejjednodušší je koupit hotovou polevu a rozehřát na potřebnou teplotu. Můžete si ji ale také sami vyrobit, pokud už máte zkušenosti se zdobením dortů. Poradíme vám, jak s polevou pracovat.

Jak pracovat se zrcadlovou polevou

Korpus potřeme máslovým krémem nebo ho připravíme ze smetanové směsi:
  • Na podnos postavíme cukrářskou točnu nebo misku a na ni mřížku.
  • Na mřížku položíme dort s uhlazeným povrchem - každá nerovnost je znát.
  • Dort polijeme teplou polevou a necháme ji stékat na podnos.
  • Při použití více barev je sléváme dohromady nebo je rozfoukáme fénem.
  • Necháme polevu zatuhnout a pomocí cukrářských karet dort odřízneme.
  • Položíme jej na servírovací tác a vložíme do lednice.
  • Polevu, která stekla, můžeme ještě jednou použít, proto ji uložíme do dózy.

Protože základem dortu se zrcadlovou polevou je dokonalý korpus, ukážeme vám v našem videu, jak se takový dort připravuje:

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky