Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V létě nechceme strávit celé dopoledne v kuchyni. Jenže rodinu je třeba nasytit a tak může inspirace v podobě našeho článku přijít vhod. Co tedy uvařit, abychom se necítili těžce a přeplněně? Po jakém jídle nebudeme unavení?

Raději než syté a hutné omáčky vařte minutky. Vybírejte mezi takovým druhem masa, které nevyžaduje dlouhou tepelnou úpravu, zejména tedy kuřecí maso, ryby, mořské plody a libové vepřové. Vhodné jsou také saláty, ať už zeleninové, těstovinové nebo ovocné.

Co jíst v horkých letních dnech

Nezapomínejme také na zvýšený příjem tekutin, který si naše tělo žádá. Tekutiny můžeme doplňovat i jídlem.

  • Mnoho vody obsahuje vodní meloun, který je, podobně jako okurka, vhodnou letní svačinkou.
  • Ač se to na první pohled nezdá, výrazné množství vody obsahují i jahody a lesní plody, ze zeleniny také paprika nebo rajčata.
  • Dostaneme-li chuť na teplé jídlo, rychlá minutka zabere minimum času
  • Náš žaludek zasytí, ale nezatíží těstoviny, připravujte proto špagety s omáčkou, zapékané těstoviny nebo těstovinové saláty.
  • Večer pak spojte s posezením u grilu s přáteli. Na grilu lze kromě masa a zeleniny grilovat také ovoce.

Kdo si pěstuje vlastní zeleninu, začíná sklízet první úrodu. Z té lze během chvilky vykouzlit lahodný a lehký oběd. Nabízí se chutné lečo nebo pestřejší ratatouille.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky