Co lehkého k jídlu na podzim? Dbejte na pestrost stravy a naslouchejte svým chutím
Lehká jídla upřednostňujeme především z důvodu, že po tučných pokrmech nám bývá těžko a ztrácíme tolik potřebnou energii. Přinášíme vám tipy, jak se plnohodnotně najíst z lehkých, ale přesto dostatečně sytých pokrmů.
Pravdou je, že lehkým jídlům nahrává především horké letní počasí. S příchodem podzimu však ubyde času stráveného venku kvůli počasí, a tak mnozí z nás přijdou o podstatnou část pohybu. A právě proto se snažíme i nadále jíst méně tučná jídla.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co lehkého připravit k jídlu
Inspirujte se našimi tipy pro svěží jídla, která vám dodají energii a zároveň vás zasytí.
- Zeleninové placky poslouží jako lehký oběd, ale také jako svačina či večeře. Stačí k nim připravit přílohu nebo je servírovat s oblíbeným dipem či hummusem.
- Ryby jsou často opomíjeným masem s minimem tuku. Jsou snadno a rychle připravené, chutné, a spolu se zeleninovým salátem tvoří dokonalou kombinaci.
- Kuře s rýží z jednoho pekáčku vám ušetří čas potřebný k přípravě, ale také množství špinavého nádobí. Kdo by toho s radostí nevyužil?
- Opomenout nesmíme ani luštěniny. Tato jídla jsou dokonale sytá, přesto lehká. Upřednostníte luštěninové či zeleninové pomazánky nebo hlavní chody?
- Zeleninové saláty doplněné o bílkoviny v podobě vajec či masa nám dodají potřebnou energii v tomto sychravém počasí, navíc jsou hned hotové.
- Rizoto je vděčným a chutným jídlem. Můžete do něj použít zbylé suroviny z lednice, mimo jiné například i zbytky upečeného masa z předchozího dne. Dobře se najíte a ještě zamezíte nežádoucímu plýtvání potravinami.
- Polévky zasytí i zahřejí, což během chladnějšího podzimního počasí nejspíš velmi oceníte. Mnohdy k jejich přípravě stačí opravdu jen pár základních surovin.
Mohlo by vás zajímat
Na jaká lehká jídla nedáte vy osobně dopustit? Podělte se s námi o vaše tipy v komentářích a připravte si například zapečené rybí filé se sýrem, které můžete jednoduše doplnit vařenými bramborami a lehkým zeleninovým salátkem.
Komentáře