Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná bageta je skvělá k rychlému jídlu na výlet i do práce. Můžeme si ji koupit v obchodě, ovšem nejlepší variantou je připravit si ji dopředu doma. Vyrobíme si jedinečnou bagetu přesně podle svých chutí a budeme mít pod kontrolou čerstvost a kvalitu všech ingrediencí.

Ne každý zaměstnaný člověk má možnost a hlavně čas chodit na obědy do restaurací a kantýn, proto přemýšlí, co vhodného zvolit k obědu, jak si jídlo připravit doma a nestrávit přitom dlouhé hodiny v kuchyni. Bageta je skvělé řešení. Při plnění bagety nejsme ničím limitovaní a můžeme použít cokoliv máme rádi. Je to velká příležitost popustit uzdu své fantazii - je jen na nás, co zvolíme a co preferujeme.

Bageta je malý velký rohlík

Opravdu by se dalo říct, že bageta je takový velký přerostlý rohlík. Krásně křupavá kůrka s jemnou střídkou uprostřed dokáže pohladit naše chuťové pohárky, ať už jen čistě namazaná máslem či rozkrojená a naplněná nějakou lahodnou dobrotou v podání sýrů, salámů či pomazánek. Máme velkou škálu možností a stačí si jen hrát s chutí a vzhledem.

Jedině domácí

A čím tedy můžeme plnit bagetu? Čímkoliv. Pojďme se podívat na pár tipů na úpravu baget:

  1. Klasická šunková bageta: šunka, plátkový sýr, listový salát, rajče, hořčice či majonéza
  2. Bageta s kuřecím masem: grilovaná kuřecí prsa, avokádo, rajče, ledový salát, jogurtový dresink
  3. Vegetariánská bageta: grilovaná zelenina (cuketa, paprika, lilek), kozí sýr nebo feta, rukola, pesto
  4. Bageta s tuňákem: tuňák v oleji, vařené vejce, červená cibule, kukuřice, majonéza
  5. Bageta s roastbeefem: roastbeef, nakládané okurky, červená cibule, sýr comté, dijonská hořčice
  6. Tvarohová bageta s ovocem: tvaroh smíchaný s nakrájeným ovocem, různé ořechy

Každý si jistě najde to své - to, co mu nejvíce chutná. Zde opravdu nejsou hranice ani omezení, a je jen na každém z nás, čím si svou bagetu vyladíme k dokonalosti. A těm odvážnějším doporučuji vyzkoušet nějaký recept na doma upečenou bagetu, ať už francouzskou či farmářskou. Budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, jakou bagetu jste zkusili, či jakou lahodnou kombinaci ingrediencí jste vymysleli. 

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky