Co nesmí chybět v guláši? Díky klíčovým ingrediencím dosáhnete té nejlepší chuti
Guláš je pokrm, který vyžaduje precizní výběr ingrediencí. Kvalitní maso, dobře opečená cibule a výrazné koření, jako paprika či česnek, tvoří základ jeho chuti. Důležité jsou také tekutiny, které zajišťují jemnost a šťavnatost výsledku.
Guláš je jedním z klasických jídel české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Na guláš se nevyplatí pospíchat, je potřeba dopřát mu dostatek času, aby se klihovaté části stihly rozvařit a maso bylo měkké tak, že se bude rozplývat na jazyku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co nesmí chybět v guláši
Do guláše sice zpracujeme různé masové odřezky, neznamená to však, že bude plný tučného masa. Vybírejte raději středně tučné části masa.
- Základem je tedy maso, u klasického guláše to hovězí, často se ale setkáváme i se zvěřinovým gulášem ze srnčího, jeleního nebo kančího masa. Máme-li k dispozici vepřové maso, uvaříme segedínský guláš.
- Barvu i hustotu guláše určuje cibule. Říká se, že cibule by mělo být tolik, kolik je masa. Čím déle ji budeme opékat a čím tmavší bude, tím tmavší bude i výsledný guláš.
- Každý guláš musí obsahovat koření, tím nejdůležitějším je červená mletá paprika, kdo má rád, nahradí ji paprikou uzenou nebo přidá část té pálivé. Dalším důležitým kořením je kmín. Na závěr vaření se klasicky přidává majoránka.
- Ke konci vaření dochucujeme česnekem.
Pokud chcete připravit ten nejlepší guláš, nezapomeňte na kvalitní základní suroviny, správné opečení masa i cibule a v neposlední řadě dostatek trpělivosti. Výsledkem bude dokonalý guláš, který bude chutnat celé rodině.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso a květákové placky (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře