Kolik je potřeba surovin k přípravě 20 chlebíčků? Poradíme, jak mít všeho dostatek
Patří k oslavám i svátkům, a také k nejrůznějším setkáním. Řeč je o chlebíčcích, tedy o lahůdce, kterou milují všichni. Chuťově se dá totiž přizpůsobit i těm nejnáročnějším labužníkům. Pro jejich přípravu je potřeba mít dostatek všech potřebných surovin.
Chlebíčky často bývají nedílnou součástí občerstvení pro návštěvy. Stačí změnit pomazánku či salát a hned chutnají zcela jinak. A to je právě to, co nás na chlebíčcích baví. Jejich variabilita dokáže uspokojit i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kolik nakoupit surovin na 20 chlebíčků
Připravili jsme pro vás rozpis surovin k přípravě 20 klasických chlebíčků:
- Z jedné veky budete mít přibližně 20 plátků, tudíž základ pro 20 chlebíčků.
- Pařížského salátu potřebujete 500 g.
- Šunky či jiného salámu postačí přibližně okolo 200 g.
- Vajec nepotřebujete mnoho, stačí 3 natvrdo uvařená vejce.
- Pokud chcete použít rajčata, stačí vám plátky ze 4 kusů. V případě cherry rajčat počítejte s 1/2 či 1 celým rajčátkem na jeden chlebíček.
- Kyselých okurek využijete přibližně 150–200 g (podle toho, jakým způsobem je krájíte).
- Milovníkům sýrů postačí 2 hermelíny nebo 2 balení nivy. V případě použití plátkového sýru počítejte se stejným množstvím jako u salámu, tedy okolo 200 g.
- Čerstvé papriky, kterou budete krájet na proužky, vám bude stačit 1 větší kus nebo 2 menší.
- TIP: Nezapomeňte na čerstvou petrželovou nať k finálnímu dozdobení. Dostatečně vám poslouží běžně prodávaný svazek nebo rostlinka v květináči. Použít však můžete také nejrůznější listovou zeleninu.
Přípravou domácí bramborové pomazánky na chlebíčky vás provede následující videorecept. Je skvělá na potření chlebíčků, které dále ozdobíme výše uvedenými surovinami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma rajčata: Jak je nejlépe zavařit a co dobrého z nich připravit na zimu
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Komentáře