Co přidat do těsta, když se drolí? Poradíme, jak snadno a rychle těsto zachránit
S nadcházejícím adventem se spousta z nás těší na moment, kdy se bude linout domem lahodná vůně upečeného cukroví. Každý si přejeme vytahovat z trouby dokonalé cukroví a jeho základ stojí na skvěle udělaném těstě.
Základem vánočního cukroví je vždy správně zpracované těsto, proto se řiďte přesným postupem a množstvím surovin v receptu. A pokud těsto nemá tu správnou strukturu a nechce se spojit, máme pro vás radu, jak je zachránit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do těsta, když se drolí
Každé těsto by mělo být po zpracování soudržné a hladké, díky tomu se při rozvalování nebude trhat. Avšak pokud uděláte při zpracování chybu, ne vždy musí těsto skončit v koši. Poradíme, co přidat, abyste těsto napravili:
- První možností je přidání tekutiny, která už byla v těstě použitá - přidejte vodu, smetanu či mléko. Přidávejte postupně, abyste těsto nenaředili až příliš. Tekutinu do těsta důkladně zapracujte a chvíli počkejte, jaký efekt přidání tekutiny mělo.
- Ke spojení těsta může pomoci také přidání žloutku či celého vejce.
- Pokud se do těsta hodí tekuté sladidlo, např. med či sirup, pomůže také k lepšímu spojení těsta.
Připravte si jemné těsto na linecké cukroví podle snadného videoreceptu. S tímto postupem je zvládnou i začátečníci v pečení. Máte jinou vychytávku na drolivé těsto? Podělte se o svou radu v komentářích.
Komentáře