Co připravit na oslavu? Máme pro vás 10 originálních a snadných tipů
Oslava je mimořádnou příležitostí se sejít se svými nejbližšími. K pěknému veselí patří také drobné jídlo pro návštěvu, které doplní slavnostní tabuli. Nejoblíbenější je jednoduché, rychlé a hezky nazdobené pohoštění.
Dort, jednohubky a obložené chlebíčky bývají klasikou téměř každé oslavy. Výborné a snadné pohoštění však můžeme připravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbené a praktické je pohoštění, které tvoří malá sousta, tak akorát do úst. Každý může ochutnat od každého něco a podle svých chutí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit na oslavu
Buďte originální a přitom myslete také na to, co chutná nejen vám, ale i vašim hostům. Vyzkoušejte připravit výborné pohoštění podle našich tipů:
- Jednohubky a také kanapky s domácími pomazánkami a zdobením ze zeleniny stále patří mezi skvělé pohoštění, kde si každý najde to svoje podle chuti.
- Jednohubky však nemusí být jen na pečivu. Inspirujte se originálními jednohubkami ze zeleniny, sýrů, ale i omelety.
- S čerstvým pečivem dělá divy připravená obložená mísa, kde úhledně stočíme různé druhy uzeniny, sýrů a zeleniny.
- Z listového těsta jednoduše připravíme fantastické pohoštění na několik způsobů. Mohou to být šneci, slané záviny, malé jednohubky i tyčinky.
- Plněné tortilly vypadají i chutnají báječně. Stačí je potřít pomazánkovým máslem, přidat uzeninu, sýr, zeleninu, zamotat a nakrájet na jednohubky.
- Rychlé pohoštění v podobě ovocného salátu, ale i zeleninového či těstovinového salátu je vždy výbornou volbou. Stačí k němu nachystat misky a vidličky, a hosté si sami určí, kolik ochutnají.
- Populární jsou zeleninové hranolky z čerstvé nebo pečené zeleniny. Servírujeme k nim oblíbenou pomazánku nebo dip.
- Sladké mlsání se nejlépe pojídá z košíčků v podobě muffinů a cupcaků, nebo nepečených dezertů ve sklenicích, což vypadá opravdu efektně.
- Drobné zobání nikdy nezklame. Upražte oříšky naslano i nasladko, přidejte olivy nebo domácí naložené sýry.
- Přijdou hosté na večeři? Připravte delikatesu v podobě domácího tataráku s topinkami nebo marinovaných kuřecích křídel s čerstvým pečivem.
Připravte si podle našeho videonávodu delikatesu v podobě cibulových kroužků v pikantním těstíčku a kukuřičných lupínkách. Kroužky místo smažení pečeme v troubě. Podáváme s oblíbeným dipem jako skvělé pohoštění pro návštěvu.
Komentáře