Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oslava je mimořádnou příležitostí se sejít se svými nejbližšími. K pěknému veselí patří také drobné jídlo pro návštěvu, které doplní slavnostní tabuli. Nejoblíbenější je jednoduché, rychlé a hezky nazdobené pohoštění.

Dort, jednohubky a obložené chlebíčky bývají klasikou téměř každé oslavy. Výborné a snadné pohoštění však můžeme připravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbené a praktické je pohoštění, které tvoří malá sousta, tak akorát do úst. Každý může ochutnat od každého něco a podle svých chutí. 

Co připravit na oslavu

Buďte originální a přitom myslete také na to, co chutná nejen vám, ale i vašim hostům. Vyzkoušejte připravit výborné pohoštění podle našich tipů

  1. Jednohubky a také kanapky s domácími pomazánkami a zdobením ze zeleniny stále patří mezi skvělé pohoštění, kde si každý najde to svoje podle chuti. 
  2. Jednohubky však nemusí být jen na pečivu. Inspirujte se originálními jednohubkami ze zeleniny, sýrů, ale i omelety
  3. S čerstvým pečivem dělá divy připravená obložená mísa, kde úhledně stočíme různé druhy uzeniny, sýrů a zeleniny. 
  4. Z listového těsta jednoduše připravíme fantastické pohoštění na několik způsobů. Mohou to být šneci, slané záviny, malé jednohubky i tyčinky
  5. Plněné tortilly vypadají i chutnají báječně. Stačí je potřít pomazánkovým máslem, přidat uzeninu, sýr, zeleninu, zamotat a nakrájet na jednohubky
  6. Rychlé pohoštění v podobě ovocného salátu, ale i zeleninového či těstovinového salátu je vždy výbornou volbou. Stačí k němu nachystat misky a vidličky, a hosté si sami určí, kolik ochutnají. 
  7. Populární jsou zeleninové hranolky z čerstvé nebo pečené zeleniny. Servírujeme k nim oblíbenou pomazánku nebo dip
  8. Sladké mlsání se nejlépe pojídá z košíčků v podobě muffinů a cupcaků, nebo nepečených dezertů ve sklenicích, což vypadá opravdu efektně
  9. Drobné zobání nikdy nezklame. Upražte oříšky naslano i nasladko, přidejte olivy nebo domácí naložené sýry
  10. Přijdou hosté na večeři? Připravte delikatesu v podobě domácího tataráku s topinkami nebo marinovaných kuřecích křídel s čerstvým pečivem. 

Připravte si podle našeho videonávodu delikatesu v podobě cibulových kroužků v pikantním těstíčku a kukuřičných lupínkách. Kroužky místo smažení pečeme v troubě. Podáváme s oblíbeným dipem jako skvělé pohoštění pro návštěvu. 

Komentáře

Další tipy a triky