Co připravit z oblíbených hub kuřátek? Báječně vyniknou ve smaženici či v omáčkách
Houby zvané kuřátka jsou vzhledově atraktivní, a to hlavně díky své nápadné barvě. V lese náš pohled díky výraznému zbarvení hned upoutají. Tyto houby houbaři milují a z když je najdou, vždy zajásají. Poradíme, co z kuřátek připravit dobrého.
Kuřátka sbíráme po očištění do košíků a dbáme, aby se cestou domů nezapařila, sběr do igelitových sáčků je nevhodný. Kuřátka jsou na omak poměrně pevné houby a snadno se čistí. Můžeme je sušit nebo mrazit. A samozřejmě z nich něco dobrého uvařit. Máme pro vás několik tipů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit houby kuřátka
Stejně jako další houby je zpracujeme co nejdříve.
- Smaženice: Kuřátka chutnají báječně ve vaječné smaženici s houbami.
- Houbová polévka: Velmi efektně vypadají kuřátka i v houbové polévce. Vyzkoušejte je třeba do kulajdy.
- Omáčky: Můžeme jimi ozvláštnit tradiční houbovou omáčku.
- Zavařeniny: Houby můžeme zavařit a pro tuto úpravu se kuřátka náramně hodí.
Jak připravit dokonalou vaječnou smaženici, třeba i ze směsi hub, vám poradí tento videorecept. Inspirujte nás svými tipy, co všechno připravujete z kuřátek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
7 oblíbených jídel pro úspěšné houbaře. Ať už doneseme hřiby, lišky nebo babky, máme řadu skvělých možností, jak je zpracovat
Z jakých hub uvaříme nejlepší omáčku? Kromě čerstvých poslouží i mražené nebo sušené
Komentáře