Co s přesolenou sekanou? Pět tipů, jak zachránit přesolenou směs na domácí sekanou
Sůl do jídla je třeba dávkovat. Pokud to jde, tak přesně podle receptu nebo alespoň opatrně. Stane se, že směs na sekanou přesolíte. Co pak, jak zachránit přesolenou sekanou? Přečtěte si naše tipy.
Málo osolená sekaná nemá skoro žádnou chuť. Zvýrazníte ji přidáním soli podle receptu. Občas není u receptu množství soli uvedeno a kuchařka to s ní přežene. Co pak, dá se přesolená směs masa na sekanou ještě zachránit? Ano, dá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co s přesolenou sekanou
Sekaná je v míse připravená k tvarování a pečení, směs jste ochutnali, a je příliš slaná. Co teď, jak napravit přesolené mleté maso?
- První možností je do směsi na domácí sekanou přimíchat trochu dalšího čistého a neosoleného masa. Je to nejjednodušší, ovšem málokdo doma mívá další zásobu, aby to tak udělal.
- Do přesolené směsi na sekanou můžete vmíchat trochu nesolené předvařené rýže nebo mleté ovesné vločky.
- Také můžete do mléka namočit natrhaný rohlík a po jeho rozmočení ho vmíchat do masa.
- Nebo do masa vmíchat najemno nastrouhanou mrkev či syrový brambor.
- Pomůže i přimíchání strouhané cukety. Použijte cuketu menší a mladší, není tak vodnatá.
Může se stát, že syrovou směs na sekanou neochutnal nikdo, a tak zjistíte až po upečení, že bylo použito soli mnoho. Co pak? Zkuste přesolenou sekanou nakrájet na velice tenké plátky a přichucenou hořčicí nebo dobrým čatní podávat s chlebem.
Komentáře