Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice je maso, které se nachází na horní části zad prasete - od hlavy po hřbet. Jde o sval, který je prorostlý tukem, jehož množství závisí na jateční váze zvířete. Patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější vepřové maso.

Pokrmy, jejichž hlavní surovinou je vepřová krkovice, bývají oblíbené hlavně u mužů - možná kvůli tuku, kterým je prorostlá. Právě díky němu jde o šťavnaté a chutné maso, které má v kuchyni široké využití a snadnou a rychlou přípravu.

Co se dá udělat z krkovice

Dá se říci, že se hodí na přípravu téměř všech masových pokrmů:

Očištěné maso pečeme v celku nebo ho pokrájíme na různě silné plátky, které pro větší křehkost a jemnost naklepeme paličkou na maso. Naklepáním a napichováním narušíme strukturu masa a případná marináda se do něj lépe natáhne.

Velmi oblíbeným jídlem je krkovice pečená na bramborách - na její jednoduchou přípravu se podívejte v našem videu:

Komentáře

Další tipy a triky