Co se dá udělat z vepřové krkovičky? Patří mezi nejoblíbenější druhy masa
Krkovice je maso, které se nachází na horní části zad prasete - od hlavy po hřbet. Jde o sval, který je prorostlý tukem, jehož množství závisí na jateční váze zvířete. Patří mezi nejoblíbenější a nejchutnější vepřové maso.
Pokrmy, jejichž hlavní surovinou je vepřová krkovice, bývají oblíbené hlavně u mužů - možná kvůli tuku, kterým je prorostlá. Právě díky němu jde o šťavnaté a chutné maso, které má v kuchyni široké využití a snadnou a rychlou přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se dá udělat z krkovice
Dá se říci, že se hodí na přípravu téměř všech masových pokrmů:
- Smažené řízky a oblíbené steaky, které jsou šťavnaté a měkké.
- Dušené plátky se zeleninou, s omáčkami a různými přílohami.
- Rychlé minutky - maso potřebuje k přípravě krátkou dobu.
- Grilované maso předem naložené do mnoha druhů marinád.
- Rolády a závitky plněné různými nádivkami i mletým masem.
- Masové směsi, guláše a vrabci jsou pikantní a sytou dobrotou.
- Uzená krkovice patří mezi nejoblíbenější uzená masa vůbec.
- Kost z krkovice je báječným základem pro gulášovou polévku.
Očištěné maso pečeme v celku nebo ho pokrájíme na různě silné plátky, které pro větší křehkost a jemnost naklepeme paličkou na maso. Naklepáním a napichováním narušíme strukturu masa a případná marináda se do něj lépe natáhne.
Velmi oblíbeným jídlem je krkovice pečená na bramborách - na její jednoduchou přípravu se podívejte v našem videu:
Komentáře