Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynza je solený sýr vyráběný nejčastěji z ovčího mléka a tvarohu. Oblíbený je pro svou chuť i variabilitu použití v kuchyni. Kam a jak tuto lahodnou záležitost použít, to vám poradíme na následujících řádcích.

Brynza je chuťově velmi výrazným sýrem, proto je více než jisté, že pokrmy s ní nejsou mdlé či jinak nevýrazné. I když mají mnozí z nás brynzu spojenou pouze s haluškami, není to jediný pokrm, ve kterém její chuť rozpoutá symfonii v našich ústech.

Co vše se dělá z brynzy

Ať si vyberete jakoukoliv možnost využití tohoto sýru, neprohloupíte:

  1. Brynza je nedílnou součástí halušek. Vždyť halušky ji proslavily asi nejvíce.
  2. Pomazánky s brynzou jsou natolik výrazné, že není potřeba je nijak dochucovat kořením či jinými (často zbytečnými) ingrediencemi.
  3. Věděli jste, že z brynzy vykouzlíte dokonalé polévky? Rozhodně stojí za zkoušku.
  4. V pokrmech slouží jako výrazný chuťový prvek. Ať už ji zvolíte do zapékaných brambor či jiné zeleniny, připravíte z ní omáčku k masu nebo jí naplníte závitky (zeleninové či masové), její chuť si vás získá.
  5. Jedli jste někdy pirohy s brynzou? Pokud ne, ani netušíte, o co přicházíte.

Už víte, na jakém jídle s tímto ovčím sýrem si pochutnáte? Napište nám vaše zkušenosti s brynzou do komentářů. Vyzkoušet můžete klasiku v podobě halušek s brynzou z našeho receptáře, jejichž přípravou vás provede názorný videorecept:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky