Co se dělá z brynzy? Pochutnat si můžete na spoustě lahodných jídel s tímto sýrem
Brynza je solený sýr vyráběný nejčastěji z ovčího mléka a tvarohu. Oblíbený je pro svou chuť i variabilitu použití v kuchyni. Kam a jak tuto lahodnou záležitost použít, to vám poradíme na následujících řádcích.
Brynza je chuťově velmi výrazným sýrem, proto je více než jisté, že pokrmy s ní nejsou mdlé či jinak nevýrazné. I když mají mnozí z nás brynzu spojenou pouze s haluškami, není to jediný pokrm, ve kterém její chuť rozpoutá symfonii v našich ústech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co vše se dělá z brynzy
Ať si vyberete jakoukoliv možnost využití tohoto sýru, neprohloupíte:
- Brynza je nedílnou součástí halušek. Vždyť halušky ji proslavily asi nejvíce.
- Pomazánky s brynzou jsou natolik výrazné, že není potřeba je nijak dochucovat kořením či jinými (často zbytečnými) ingrediencemi.
- Věděli jste, že z brynzy vykouzlíte dokonalé polévky? Rozhodně stojí za zkoušku.
- V pokrmech slouží jako výrazný chuťový prvek. Ať už ji zvolíte do zapékaných brambor či jiné zeleniny, připravíte z ní omáčku k masu nebo jí naplníte závitky (zeleninové či masové), její chuť si vás získá.
- Jedli jste někdy pirohy s brynzou? Pokud ne, ani netušíte, o co přicházíte.
Už víte, na jakém jídle s tímto ovčím sýrem si pochutnáte? Napište nám vaše zkušenosti s brynzou do komentářů. Vyzkoušet můžete klasiku v podobě halušek s brynzou z našeho receptáře, jejichž přípravou vás provede názorný videorecept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
20 báječných pokrmů s brynzou: Ovčí sýr dodává jídlu typicky venkovskou příchuť
Slovenské nudle párance bývaly jídlem dřevorubců: S brynzou, rozmačkanými bramborami a slaninou chutnají skvěle
Uvařte si valašský domikát: Snadnou polévku, jíž dodává pikantní chuť ovčí sýr brynza
Komentáře