Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka se řadí mezi ty nejlepší omáčky naší kuchyně. Výborná je z čerstvých lesních hub, ale velmi dobře chutná i z hub mražených nebo sušených. Použít můžeme také koupené žampiony nebo třeba hlívu ústřičnou. Poradíme, co k omáčce podávat, aby její chuť nejlépe vynikla.

Houbové omáčky připravujeme z různých druhů hub a chuť omáček obvykle přizpůsobíme houbám, které máme zrovna k dispozici. Nejoblíbenější jsou omáčky z hřibovitých hub, přičemž ty z "praváků" chutnají zvlášť dobře. Báječně si pochutnáme na omáčce připravené ze suchohřibů, ale dobře poslouží i žampiony.

K některým omáčkám jsme zvyklí podávat uvařené vajíčko nebo plátek masa, stejně tak můžeme postupovat u houbové omáčky, nicméně nic z toho není nutné. Chuť omáčky vynikne velmi dobře i jen při podávání s vhodnou přílohou.

Že by se tedy k houbové omáčce hodily všechny možné přílohy? Tak tomu určitě není, zřejmě nikdo by ji nepodával třeba s bramborovým salátem. Nicméně vhodná příloha opravdu záleží na vaší chuti a možnostech.
Podle následujícího videa si můžete uvařit výbornou houbovou omáčku. Budeme rádi, když nám napíšete, kterou přílohu byste si k ní dali nejraději.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky