Co se hodí na vafle. S čím je podávat a jak je ozdobit
Vafle jsou výborné k snídani nebo k večeři, můžeme je podávat na svačinu. Skvělé jsou ještě teplé po upečení, ale přijdou nám k chuti i studené. Plníme je obvykle nasladko a zdobíme čerstvým ovocem. Chutnají i naslano se sýrem a zeleninou.
Vafle připravujeme pomocí elektrického vaflovače. Receptů na těsta je celá řada a výhodou je, že můžeme s úspěchem experimentovat. Vafle se dají upéct dokonce ze zbytku ovesné kaše od snídaně.
- Těsto na vafle vkládáme do vaflovače, který před první dávkou lehce vymastíme a dostatečně rozehřejeme. Pak již nemastíme.
- Těsta nedáváme mnoho, aby po stranách nepřetékalo, a vafle nepečeme příliš zprudka.
- Jakmile přestane odcházet spousta páry, vafle jsou hotové.
- Opatrně je vyjmeme a ozdobíme podle chuti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ozdobit a ochutit vafle
Vafle zdobíme podobně jako palačinky. Ke zdobení se hodí především:
- marmeláda
- čerstvé ovoce (např. banány, borůvky, jahody, kiwi, maliny)
- šlehačka, zakysaná smetana, tvarohový krém, bílý nebo ovocný jogurt
- arašídové máslo - domácí nebo kupované
- nutella
- strouhaná čokoláda
- strouhané ořechy
- sirup např. javorový nebo datlový (různé druhy, domácí i kupované)
Vafle můžeme ozdobit i naslano. V tom případě se hodí plátek sýra nebo strouhaný sýr, uzenina, kečup a čerstvá zelenina (např. cibule, kapie, rajčata, lístky rukoly)
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Podle následujícího videa si s námi můžete vafle upéct a ozdobit:
Komentáře