Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vafle jsou výborné k snídani nebo k večeři, můžeme je podávat na svačinu. Skvělé jsou ještě teplé po upečení, ale přijdou nám k chuti i studené. Plníme je obvykle nasladko a zdobíme čerstvým ovocem. Chutnají i naslano se sýrem a zeleninou.

Vafle připravujeme pomocí elektrického vaflovače. Receptů na těsta je celá řada a výhodou je, že můžeme s úspěchem experimentovat. Vafle se dají upéct dokonce ze zbytku ovesné kaše od snídaně.

  • Těsto na vafle vkládáme do vaflovače, který před první dávkou lehce vymastíme a dostatečně rozehřejeme. Pak již nemastíme.
  • Těsta nedáváme mnoho, aby po stranách nepřetékalo, a vafle nepečeme příliš zprudka.
  • Jakmile přestane odcházet spousta páry, vafle jsou hotové.
  • Opatrně je vyjmeme a ozdobíme podle chuti.

Jak ozdobit a ochutit vafle 

Vafle zdobíme podobně jako palačinky. Ke zdobení se hodí především:

Vafle můžeme ozdobit i naslano. V tom případě se hodí plátek sýra nebo strouhaný sýr, uzenina, kečup a čerstvá zelenina (např. cibule, kapie, rajčata, lístky rukoly)

Podle následujícího videa si s námi můžete vafle upéct a ozdobit:

Jak máte nejraději vafle u vás doma? Podělte se s námi o své tipy do komentáře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky