Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staré brambory jsou nevzhledné a po uvaření nechutnají nijak skvěle. Vyhazujeme nahnilé, také naklíčené nebo zelené hlízy, protože obsahují jedovatý solanin. Ostatní můžeme docela dobře zužitkovat v kuchyni. Podle rad našich babiček jim dokážeme dokonce vrátit svěžest i dobrou chuť.

Na vsích starými bramborami naši předci často krmili slepice nebo prase v chlívku. Ve městech (a zvláště při dnešních cenách) je to ale nemožné. Proto hledáme ve starých kuchařkách a zápiscích babiček, jak si uměly s takovými bramborami poradit.

Co se starými bramborami

Nabízíme několik prověřených tipů zkušených hospodyněk. Možná některý ještě neznáte, a tak ho můžete vyzkoušet:

U šťouchaných brambor zůstaneme, videorecept vám názorně ukáže jejich přípravu jako inspiraci:

Nenašli jste zde svoji vychytávku? Napište nám do komentářů, jak připravujete staré brambory vy. Můžeme se inspirovat vzájemně.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli