Zelenému čtvrtku v kuchyni vévodí zelená zelenina a čerstvé bylinky
K Zelenému čtvrtku se váže spousta obyčejů, pranostik a tradičních pokrmů, ostatně jako ke každému významnému církevnímu svátku. Na Zelený čtvrtek odlétají zvony do Říma, uctívala se pramenitá voda, osévala políčka, zdobil dům a pekly točenice nebo jidáše.
Mnoho starých receptů máme po babičkách, které uměly zvláště bylinky skvěle pěstovat, zpracovat a uchovat. Kopřivy a lístky potočnice, pampelišek, sedmikrásek, fialek, medvědího česneku nebo bršlice se mohou stát vítaným zpestřením jídelníčku po zimě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co jíme na Zelený čtvrtek
Kromě bylinek do salátů a pomazánek nebo slaných kaší je tou nejpoužívanější listovou zeleninou špenát. Také nabídka různých druhů salátů v obchodech je veliká, stejně tak si můžeme koupit méně využívané zeleniny jako např. řapíkatý celer, fenykl nebo čekanku. Prolistujte náš bohatě zásobený "zeleninový" receptář a jistě si vyberete.
Špenát můžete připravit i velmi netradičně, lákavěji pro oko i mlsné jazýčky. Vyzkoušejte ho třeba do palačinek podle našeho videoreceptu. Jsou moc dobré, doporučujeme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře