Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co se zbytkem rybích řízků? Další dny už na ně není chuť. Poradíme, co s nimi
Zdroj: Toprecepty.cz-Třeboňský kapr

Se zbytky tepelně upravené ryby můžeme naložit různými způsoby. Kromě pomazánek nebo salátů je můžeme opravdu naložit. Protože o studené kapří řízky málokdo stojí, nabízíme výborné využití.

Zbytky rybího masa je skutečně škoda vyhodit, protože to není levná záležitost, pokud nejste rybáři. Kyselý nálev výrazně prodlouží trvanlivost masa. Navíc v něm změknou malé i trochu větší kostičky. Protivné vidlicové kosti kapra zmizí, takže jej můžeme konzumovat přímo, bez nepříjemného obírání.

Co se zbytkem ryby

Máme několik možností podle toho, kolik ryb nám zbyde.

Jak naložit rybí řízky

Většinou nakládáme zbylé kapří řízky hned na první svátek vánoční. Na Silvestra pak vylovíme dobrotu, na kterou se všichni vrhnou s chutí. Z toho důvodu klidně kupujeme kapra většího a rovnou počítáme s naložením porcí.
  • Připravíme výrazně kořeněný a kyselý nálev z 1/2 l octa, 1/2–3/4 l vody (komu se zdá příliš octa, přidá vodu), lžíce celého pepře, 8–10 kuliček nového koření, 2–3 bobkových listů, špetky soli, můžeme přidat 1 pálivou papričku.
  • Oloupeme velkou červenou nebo žlutou cibuli (nešetříme) a nakrájíme na kroužky.
  • Nálev svaříme, odstavíme, vhodíme do něj nakrájenou cibuli a necháme zchladnout.
  • Rybí řízky naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem i s cibulí. Necháme v chladnu uležet nejméně týden.

Do stejného nálevu můžeme nakládat i špekáčky, vejce, karbanátky, houbové řízky a jiné dobroty.

Naše video vám ukáže, jak připravit ze špekáčků utopence, které můžeme nakládat celoročně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky