Co se zbytky po obalování řízků? Odpovídáme na časté dotazy
Zbylo vám po obalování řízků trochu vajíčka, mouky a strouhanky? Přece to nevyhodíme. Co tedy s tím? Snadná pomoc. Máme pro vás několik nápadů, jak zbylé suroviny efektivně zužitkovat.
Ne vždy odhadneme množství surovin k obalení tak, aby vyšly přesně. Poslední kousky se také v minimu vejce nebo strouhanky obalují špatně. Pak vymýšlíme, co se zbytky mouky, vejce i strouhanky, protože zcela vyhodit - to je škoda. Kdo má slepice, nemá obvykle s využitím zbytků potíže. Ale co my ostatní?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se zbytky po obalování řízků
Nabízíme několik tipů. Vyberte to, co vám nejvíce vyhovuje.
- Někdo mouku i strouhanku každou zvlášť proseje a pokud nejsou znečištěné, vrací k ostatnímu. Tento postup nelze doporučit. Rozhodně nevracíme mouku, ve které jsme obalovali syrové maso nebo rybu. Také strouhanka uskladněná se zbytky vajíčka je dokonce zdraví nebezpečná.
- Podíváme se, zda můžeme obalit a usmažit ještě nějaké zbytky z ledničky (uzeninu, zeleninu).
- Zbylou prosátou mouku lze použít k přípravě jíšky, dá se připravit dokonce do zásoby.
- Vejce je výhodné usmažit nebo také přidat do některého těsta či kapání do polévky apod.
- Ze zbytků můžeme vytvořit těstíčko podle naší šikovné uživatelky, ochutit a z něj tvarovat knedlíčky do polévky.
- Oblíbený způsob je zbytky smíchat, podle chuti okořenit, případně přidat krájenou cibulku, strouhaný sýr apod., ze směsi pak usmažit placičky spolu s řízky. Na nich si mnozí mlsouni rádi pochutnají.
- Tyto usmažené placičky lze také nakrájet na kostičky a použít jako vložku do polévky.
Začátečníci možná ocení video, jak připravit smažený květák.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Při pohledu na kapra vás ještě teď píchá ta loňská kost v krku? U štědrovečerního stolu jej mohou zastoupit jiné pokrmy, ale jaké?
Jaké jsou základní druhy vývarů? Vyzkoušejte zábavný kvíz
Jak připravit nejlepší kápání do polévky? Vyzkoušejte šest jednoduchých rad a polévka bude jedinečná
Komentáře