Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někdy se může stát, že zbytky z vánočního hodování překáží v ledničce nebo spíži a už na ně není chuť. Pokud cukroví nebo vánočku nesníte do Silvestra, málokdo má chuť ho jíst ještě v lednu. Je škoda vše vyhodit kvůli drahým surovinám a vložené práci. Nabízíme 5 nápadů, jak zbytky pečiva od Vánoc využít.

I když se snažíte vařit a péct pouze množství, které se zkonzumuje, někdy se stane, že máte zbytky. Nikdo asi nevyhazuje jídlo s potěšením, zvláště s ohledem na cenu potravin a vloženou práci. Naše tipy vám možná pomohou zbytky ještě dobře využít.

Co se zbytky vánočního pečiva

Vyberte si z našich tipů ten, který vám nejlépe vyhovuje.

  1. Suché cukroví zabalte a uložte v mrazničce. Na 2–3 měsíce můžete zmrazit i cukroví s máslovým krémem, který není z pudinku (pudink po rozmražení beznadějně zřídne). Mimo sezónu jako překvapení přijde k chuti.
  2. Vánočku nebo štolu nakrájejte na plátky a použijte jako základ žemlovky nebo oblíbených sladkých toustů.
  3. Rozdrobené cukroví poslouží jako chutná výplň pohárů místo obvyklých piškotů.
  4. Někdo možná ocení rumové kuličky ještě na Silvestra, jejich hlavní součástí může být rozdrobené cukroví.
  5. Protože cukroví obsahuje většinou cukr, ořechy, máslo apod., hodí se jako základ jiného moučníku, třeba toho, který máme v naší databázi.

Pokud máte jiný osvědčený způsob zpracování zbytků cukroví nebo vánočky, napište nám o tom. Inspirujme se navzájem.

Komentáře

Další tipy a triky