Je škoda to vyhodit. 5 tipů, co se zbytky vánočního pečiva
Někdy se může stát, že zbytky z vánočního hodování překáží v ledničce nebo spíži a už na ně není chuť. Pokud cukroví nebo vánočku nesníte do Silvestra, málokdo má chuť ho jíst ještě v lednu. Je škoda vše vyhodit kvůli drahým surovinám a vložené práci. Nabízíme 5 nápadů, jak zbytky pečiva od Vánoc využít.
I když se snažíte vařit a péct pouze množství, které se zkonzumuje, někdy se stane, že máte zbytky. Nikdo asi nevyhazuje jídlo s potěšením, zvláště s ohledem na cenu potravin a vloženou práci. Naše tipy vám možná pomohou zbytky ještě dobře využít.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co se zbytky vánočního pečiva
Vyberte si z našich tipů ten, který vám nejlépe vyhovuje.
- Suché cukroví zabalte a uložte v mrazničce. Na 2–3 měsíce můžete zmrazit i cukroví s máslovým krémem, který není z pudinku (pudink po rozmražení beznadějně zřídne). Mimo sezónu jako překvapení přijde k chuti.
- Vánočku nebo štolu nakrájejte na plátky a použijte jako základ žemlovky nebo oblíbených sladkých toustů.
- Rozdrobené cukroví poslouží jako chutná výplň pohárů místo obvyklých piškotů.
- Někdo možná ocení rumové kuličky ještě na Silvestra, jejich hlavní součástí může být rozdrobené cukroví.
- Protože cukroví obsahuje většinou cukr, ořechy, máslo apod., hodí se jako základ jiného moučníku, třeba toho, který máme v naší databázi.
Pokud máte jiný osvědčený způsob zpracování zbytků cukroví nebo vánočky, napište nám o tom. Inspirujme se navzájem.
Komentáře