Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batáty neboli sladké brambory se poslední dobou objevují na našich stolech čím dál tím více. Mají lepší nutriční vlastnosti než obyčejné brambory a jsou také méně kalorické. Hodí se k pečení, vaření, ale i smažení.

Ačkoliv se jim říká sladké brambory, pracujeme s nimi v kuchyni stejně jako s normálními bramborami. Batáty známe zejména jako slané přílohové hranolky z restaurací. Sladké pokrmy z nich však připravíme také.

Co sladkého připravit z batátů

Při sladkém pečení je ve většině případů potřeba nejprve připravit pyré, kdy se batát uvaří a rozmixuje dohladka. To bude mít stejnou konzistenci jako pyré z dýně, proto klidně můžeme dyňové pyré v receptu zaměnit za pyré z batátů.

Zkuste si doma připravit z batátů čokoládový krém. Je možné ho pak použít na promazání dortů, jako náplň do palačinek nebo ho jen tak mlsat ze sklenice lžičkou.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli