Co slaného upéct na oslavu? Poradíme vám pár tipů, ale možností je nekonečně mnoho
Slanému pohoštění na oslavách dává mnoho lidí přednost před sladkými dezerty a moučníky. Pečení slaných dobrot je jednoduché - někdy stačí si připravit polotovar, který těsně před oslavou naplníme a ozdobíme.
Pokud vás čeká oslava, je nezbytné připravit pro hosty pohoštění. Něco sladkého ke kávě, něco dobrého k večeři a něco slaného k večernímu posezení. Oslavy bývají příležitostí, proč upéct něco chutného nejen k zasycení, ale i jen tak k zobání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit domácí pečivo
Není nad výborný domácí chleba s křupavou kůrkou:
- K pečenému a grilovanému masu a gulášům se podává čerstvý chleba. Chléb připravíme velmi snadno z hladké mouky, droždí, soli, teplé vody a kmínu.
- Domácí veky a rohlíky se hodí k přípravě obložených chlebíčků a jednohubek nebo jako příloha k různým salátům s masem a zeleninou.
- Tyčinky, preclíky, krekry a slané sušenky můžeme namáčet do různých dipů a přikusovat k zelenině a pečenému masu.
Jaké slané pečivo upéct
Trvanlivé pečivo můžeme připravit i několik dní předem:
- Slané tyčinky, krekry a sušenky sypané solí, mákem, kmínem nebo sezamem slouží k občerstvení mezi jídly nebo jako zákusek k pivu a vínu.
- Crostiny z rohlíků, sýrové tousty a malé topinky jsou polotovarem, který obložíme a ozdobíme, až když přijdou hosté.
- Listové těsto je univerzální surovinou pro přípravu taštiček, plněných šneků, slaných štrúdlů, tyčinek a paštiček.
Smažené slané dobroty na oslavu
Kromě slaného pečiva můžeme připravit i jiné občerstvení:
- Malé langoše, slané palačinky, koláče a pizzy jsou výborným doplněním drobných chuťovek. Plníme je různými náplněmi.
- Tenké plátky masa, hamburgery, řízečky, masové kuličky, smažená slanina - to jsou dobroty, které podáváme s domácím pečivem a saláty.
- Smažená zelenina ve stylu stir-fry je hotová za pár minut. Na pánvi wok ji prohodíme s rýží, kuskusem nebo asijskými nudlemi.
Při pečení slaných dobrot na oslavu musíme od sebe odlišit trvanlivé chuťovky, které připravíme předem, vařené a pečené pokrmy s několikahodinovou tepelnou úpravou, a smažená jídla, která připravujeme těsně před příchodem hostů nebo dokonce až během jejich návštěvy.
Před oslavou si můžeme připravit například pizzu jako z pizzerie - ale dáme ji péct až těsně před podáváním, aby byla čerstvá a křupavá. Na její přípravu se můžete podívat v našem videu:
Komentáře