Co připravit k obědu z kuřecího masa? Inspirujte se v české i zahraniční kuchyni
Kuřecí maso je nedílnou součástí jídelníčku většiny domácností, jelikož je jeho příprava snadná a rychlá. Hojně ho najdete jak v české, tak i v zahraničních kuchyních. Tam se můžete inspirovat při přemýšlení, co z kuřecího masa udělat na oběd.
Kuřecí maso ocení zejména sportovci, jelikož je to dobrý zdroj bílkovin, a na rozdíl od masa vepřového či hovězího obsahuje méně tuku - proto je vhodné i při redukčních dietách. Nejčastěji se připravuje jako plátek na přírodno, smaží jako řízek, restuje ve formě nudliček nebo se motá do rolády.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Česká klasika a kuřecí maso
V české kuchyni má kuřecí maso široké využití. Ať už máte radši plátek s broskví, klasické řízky, případně celé pečené nadívané kuře, v české kuchyni si určitě najdete to své. Z kuřecího masa si pak kromě klasiky můžete připravit i méně tradiční pokrmy, jako je například svíčková z kuřecích prsou.
Kuřecí maso v asijské kuchyni
Kuřecí maso často najdete i v asijské kuchyni. Ta je celosvětově oblíbená, ačkoliv my si ji velmi často počešťujeme. V asijské kuchyni toto maso tradičně doplňuje různorodá zelenina, sójová omáčka, rýžový ocet či kokosové mléko, z dochucovadel pak ostřejší zázvor, česnek a chilli.
Kuřecí maso a Itálie
I když se italská kuchyně vyznačuje především mořskými plody a rybami, najdete v ní i těstoviny či noky na mnoho způsobů, často právě s kuřecím masem. Restovaným kuřecím pak můžete obložit i tradiční neapolskou pizzu nebo si naopak netradičně připravit boloňskou omáčku z mletého kuřecího.
Kuřecí maso v amerických fast foodech
Kuřecí maso je právě pro jeho rychlou přípravu neodmyslitelnou součástí restaurací s rychlým občerstvením. V nich se často připravuje smažené, obalené v ochucených trojobalech nebo těstíčku. Z toho důvodu se nejedná zrovna o nejzdravější pokrmy. Doma si je však můžete snadno připravit v odlehčenější verzi.
Pokud vám v lednici zbylo trochu uvařeného kuřete z předchozího vaření, smíchejte ho s orestovanou paprikou na cibuli a česneku, doplňte tatarskou omáčkou, zeleným salátem a vše zamotejte do pšeničné tortilly. Zamezíte tak plýtvání a za pár minut vykouzlíte chutný oběd.
Komentáře