Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky patří mezi nejpoužívanější zeleninu a řadí se mezi oblíbence u mnoha z nás, především pro svou barevnou pestrost a lahodnou chuť. Papriky nejčastěji konzumujeme čerstvé nebo z nich vaříme báječné pokrmy.

Vypěstovat papriky není nic složitého a zvládnou to i úplní začátečníci. Snadno pak můžete na své zahradě sklízet papriky v pestrých barvách a tvarech. V paprikové sezóně máte hned několik možností, jak úrodu spotřebovat.

Co udělat z červených paprik

Červené papriky jsou oblíbenou surovinou v mnoha zemích po celém světě, připravit z nich můžete tradiční i nevšední pokrmy:

  • Pomazánky: Z čerstvé papriky ve spojení s chutnými sýry vykouzlíte báječné pomazánky, které zasytí a hodí se na svačinu i večeři.
  • Lečo: Letní období přímo svádí k přípravě zeleninového leča, díky němuž snadno spotřebujete přebytky zeleniny ze zahrady.
  • Plněné papriky: Tradičním pokrmem již od našich babiček je jednoznačně rajská omáčka s plněnými paprikovými lusky.
  • Grilovaná paprika: Ke grilovanému masu není lepší příloha než zelenina, paprika ošlehnutá ohněm má výraznou chuť a příjemnou sladkost.
  • Čalamáda: Úrodu zeleniny využijete také na sladkokyselou čalamádu, kterou oceníte během zimních měsíců.

Této klasice neodolá žádný strávník - připravte z vaší úrody plněné papriky s rajskou omáčkou. Názorný videorecept vás provede postupem krok za krokem.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky