Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedlé kaštany známe určitě všichni z vánočních trhů, kde se prodávají pečené v papírových kornoutcích. Dnes si je ale můžeme pohodlně koupit na internetu nebo během zimních měsíců ve větších supermarketech, a připravit si z nich doma mnoho pochoutek.

Upečené jedlé kaštany se dají konzumovat jen tak, ale byla by škoda nevyzkoušet z nich některou z mnoha dobrot. Po upečení jsou kaštany jemně nasládlé, takže se vyjímají zejména v moučnících, nic nám ale nebrání je využít i do slaných pokrmů.

Co udělat z jedlých kaštanů

Upéct si doma jedlé kaštany není nic složitého. Pokud nechcete trávit příliš času v kuchyni jejich pečením, tak využijte toho, že v některých obchodech jsou k dostání již upečené vakuované kaštany po celý rok.

  • Jedlé kaštany se výborně hodí na ozvláštnění domácí játrové paštiky, kterou můžeme servírovat jako předkrm na opečené bagetce.
  • Možná neobvyklá, ale zato vynikající, je kaštanová polévka. Má jemně nasládlou chuť a je krásně krémová.
  • Upečené kaštany můžeme přidat do pečené zeleniny, kterou servírujeme jako přílohu k masu.
  • Jedlé kaštany zapracujeme i do hlavního chodu, například ve formě nádivky do kuřecí rolády.
  • Ve sladké kuchyni nejčastěji pracujeme s kaštanovým pyré, které je možné mazat na palačinky, přidat do těsta na různé moučníky nebo konzumovat s cukrem jen tak.
  • Kaštany najdeme hned v několika receptech na vánoční cukroví, nejčastěji na různé kuličky v košíčcích.
  • V obchodech je dnes také k dostání kaštanová mouka, ze které jsou výborné zejména koláče či čokoládové brownies.

Až si budete příště připravovat pečenou zeleninu k masu, rybě nebo jen tak, zkuste ji ozvláštnit přidáním uvařených jedlých kaštanů. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky