Co udělat z jehněčího masa? Poradíme několik možností, jak maso zpracovat
Jehněčí maso je často konzumováno ve velikonočním období. Jehněčí bývalo prvním dostupným masem po zimě a má navíc křesťanský význam. Symbolizuje Ježíše Krista, který se obětoval pro dobro všech. Poradíme, co z tohoto masa připravit.
Jehněčí maso není aromatické, ale může se stát, že zrovna koupíte maso z většího a staršího beránka. Nezoufejte, aroma z masa pomůže odstranit mléko. Stačí ho do něj naložit a nechat tak přes noc. Každopádně jehněčí maso je měkké a šťavnaté a rozhodně stojí za ochutnání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit z jehněčího masa
S jehněčím masem můžeme pracovat podobně jako s vepřovým.
- Tradiční je jehněčí pečínka, která je velmi oblíbená. Stejně tak jako pečená plec nebo kolínko.
- Delikatesou je jehněčí hřbet, který můžete upéct v celku nebo ho připravit jako minutku.
- Z plece i různých odřezků masa jde uvařit vynikající guláš, který nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se chutě krásně rozleží.
- Často v kuchyni zpracováváme také jehněčí vnitřnosti.
- Z kýty lze udělat vynikající omáčku, ale maso můžeme připravit i jako ragů nebo ho podusit.
Jehněčí maso se dobře kombinuje s aromatickými bylinkami i kořením. Často se používá v indické i asijské kuchyni a tak můžete tomuto masu dodat exotický nádech.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 6 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Komentáře