Co udělat z kadeřávku? Dejte ho do polévky, usmažte karbanátky nebo listy zapečte
Kadeřávek patří mezi košťáloviny a jeho velkou výhodou je mrazuvzdornost. Mrazivé počasí mu nevadí, naopak po přemrznutí získá jemnost. Využití je obdobné jako u jiných druhů kapusty. Vybrali jsme pro vás několik chutných receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kadeřávek je výborný do polévek
Stejně jako další odrůdy kapusty kadeřávek jednoduše zpracujeme do polévek. Nakrájíme ho najemno, aby v polévce nebyly velké kusy. Můžeme ho také po uvaření v polévce rozmixovat. Výborně se doplňuje s bramborovými a luštěninovými polévkami. Na dochucení používáme česnek.
V čem nám kadeřávek chutná
Podobně jako hlávkovou kapustu používáme kadeřávek do zapékaných jídel nebo karbanátků. Obvykle ho nejprve krátce povaříme nebo alespoň spaříme. Do karbanátků listy rozmixujeme, k zapékání je stačí nakrájet. Kadeřávek doplňujeme vejci a sýrem.
Kadeřávek chutná i zasyrova
Pěkné horní listy kadeřávku umyjeme a nakrájíme nadrobno. Pokapeme olejem a posolíme, potom promačkáme a necháme chvíli stát (0,5 hodiny). Listy budou jemné a velmi chutné. Používáme je k posypání namazaného pečiva nebo do salátů. Na přípravu pesta listy kadeřávku nejprve spaříme.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře