Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi je oblíbené exotické ovoce plné vitamínů a minerálních látek. Pod jeho chlupatou hnědou slupkou se skrývá zelená dužina s bílým středem, kolem kterého jsou rozmístěna malá černá semínka.

Nejlépe kiwi chutná, když ho vydlabáváme lžičkou ze slupky a rovnou jíme. Pokud ho ale pořádně omyjeme, dá se jíst i se slupkou, ve které je mnoho živin. V obchodech se nejčastěji setkáme s kiwi zeleným, narazit ale můžeme i na kiwi žluté, které je lehce sladší.

Co udělat z kiwi

Z tohoto zeleného ovoce připravíme spoustu tradičních pokrmů, ale můžeme ho přidat i tam, kde bychom ho možná ani nečekali.

Nejenom jedlý dárek, cukroví nebo ozdoba na stromeček, kiwi během vánočního období můžeme také zamíchat do ovocného salátu s vaječným koňakem, a vychutnávat si tuto pochoutku se svými nejbližšími.

 

Komentáře

Další tipy a triky