Lotus sušenky jsou skvělým základem moučníků. Poradíme, jak z nich připravit rychlý sušenkový řez
Lotus sušenky mají výbornou chuť i jen tak na mlsání, ale uznání si zaslouží především jako jednoduchý základ pro výrobu skvělých moučníků. Oceníme je, když máme málo času a chceme připravit něco moc dobrého.
Lotus sušenky si získaly velkou oblibu. Protože jsou trvanlivé, vyplatí se nakoupit několik balení do zásoby, když jsou zrovna v akci. Navíc je pak budeme mít po ruce, až bude potřeba. Jen musíme počítat s tím, že řezy a různé dobroty z nich budou potřebovat nějaký čas na odležení a propojení chutí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bleskový řez ze sušenek Lotus
Tento recept potěší toho, kdo má rád nepečené moučníky - ať už kvůli jednoduché a spolehlivé přípravě, nebo výborné chuti. Navíc do přípravy můžeme zapojit i děti.
- Připravíme si dvě balení sušenek Lotus (500 g), 500 g zakysané smetany, 1 balení vanilkového pudinku bez vaření, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr (množství podle chuti).
- K posypání moučníku se budou hodit drcené sušenky, rumové perníčky nebo oblíbené oříšky.
- Připravíme si vhodnou formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
- Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkem. Osladíme podle chuti.
- Do formy navrstvíme sušenky, krém, sušenky - tak, abychom všechno vypotřebovali. Poslední vrstvou má být krém.
- Na závěr vše posypeme vhodnou posypkou.
- Moučník dáme uležet alespoň na dvě hodiny do ledničky. Při podávání můžeme ještě zdobit např. kopečkem šlehačky, ovocem nebo snítkou máty či meduňky.
S postupem nám názorně poradí video, a pokud máme doma sušenky Lotus, můžeme se hned pustit do přípravy moučníku.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře