Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus sušenky jsou skvělým základem moučníků. Poradíme, jak z nich připravit rychlý sušenkový řez
Zdroj: Top recepty

Lotus sušenky mají výbornou chuť i jen tak na mlsání, ale uznání si zaslouží především jako jednoduchý základ pro výrobu skvělých moučníků. Oceníme je, když máme málo času a chceme připravit něco moc dobrého.

Lotus sušenky si získaly velkou oblibu. Protože jsou trvanlivé, vyplatí se nakoupit několik balení do zásoby, když jsou zrovna v akci. Navíc je pak budeme mít po ruce, až bude potřeba. Jen musíme počítat s tím, že řezy a různé dobroty z nich budou potřebovat nějaký čas na odležení a propojení chutí

Jak připravit bleskový řez ze sušenek Lotus

Tento recept potěší toho, kdo má rád nepečené moučníky - ať už kvůli jednoduché a spolehlivé přípravě, nebo výborné chuti. Navíc do přípravy můžeme zapojit i děti.

  1. Připravíme si dvě balení sušenek Lotus (500 g), 500 g zakysané smetany, 1 balení vanilkového pudinku bez vaření, 2 vanilkové cukry a moučkový cukr (množství podle chuti).
  2. K posypání moučníku se budou hodit drcené sušenky, rumové perníčky nebo oblíbené oříšky.
  3. Připravíme si vhodnou formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
  4. Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a pudinkem. Osladíme podle chuti.
  5. Do formy navrstvíme sušenky, krém, sušenky - tak, abychom všechno vypotřebovali. Poslední vrstvou má být krém.
  6. Na závěr vše posypeme vhodnou posypkou.
  7. Moučník dáme uležet alespoň na dvě hodiny do ledničky. Při podávání můžeme ještě zdobit např. kopečkem šlehačky, ovocem nebo snítkou máty či meduňky.

S postupem nám názorně poradí video, a pokud máme doma sušenky Lotus, můžeme se hned pustit do přípravy moučníku.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky