Co udělat ze zbylých těstovin? Zbytky z předchozího vaření do koše nepatří
Těstoviny jsou velmi oblíbenou přílohou a pokud kupujeme těstoviny sušené, jejich příprava je téměř bez práce. Někdy však neodhadneme jejich množství a uvaříme jich více, než potřebujeme. Poradíme vám, jak tento přebytek těstovin zpracovat.
Známe to asi všichni - těstoviny sypeme do vroucí osolené vody rovnou ze sáčku a množství odhadujeme podle oka. Pokud vám nějaké těstoviny zbydou, rozhodně je nevyhazujte do koše, můžete z nich totiž vykouzlit další chutné pokrmy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny jsou skvělou volbou, jak zpracovat větší množství uvařených těstovin. Můžete k nim přidat uzeninu a udělat si tak klasické šunkofleky, do zapékací mísy ale můžete dát například i houby, zeleninu, sýry, nebo i zbytky masa z předchozího vaření.
Těstovinové placičky
Zbylé uvařené těstoviny lze smíchat s vejci, strouhankou nebo polohrubou moukou, uzeninou či sýrem, ochutit kořením a bylinkami podle chuti. Ze směsi pak vytvarujte malé placičky a následně je usmažte na oleji nebo je upečte v troubě. Podávat je můžete se zeleninovou oblohou jako chutnou večeři.
Těstovinový salát
Jestliže vám těstovin zbyde pouze malé množství, ze kterého byste už plnou porci oběda či večeře nepřipravili, udělejte si zeleninový salát a těstoviny zamíchejte do něj. Díky těstovinám vás salát více zasytí a pokud si k němu orestujete kuřecí či krůtí maso, odlehčený oběd je hned na světě.
Polévky s těstovinami
Dalším báječným způsobem, jak zpracovat uvařené těstoviny, je přidat je do horké polévky. Nejchutnější jsou v krémové tomatové polévce, nebojte se je ale přidat do jakékoliv jiné husté zeleninové polévky. Své místo si jistě najdou i ve vývaru.
Sladká tečka z těstovin
Pokud vás honí mlsná a víte, že máte v lednici trošku uvařených těstovin z předešlého dne, smíchejte je s mákem, čokoládou, ovocem nebo jinou sladkou ingrediencí podle vaší chuti a chuť na sladké ihned zaženete. Navíc s dobrým pocitem, že neplýtváte.
Komentáře