Co udělat ze zbytků masa? Využití zbytků v kuchyni je praktické, přesvědčte se
Ze včerejšího oběda vám zbyla trocha masa, není to však na další plnohodnotný oběd? Žádný strach, se zbytky masa lze doslova kouzlit. Připravíte z nich mnoho různých pokrmů, které skvěle zasytí celou rodinu.
Naše peněženky nejvíce ohrožuje plýtvání jídlem - zbytečné nákupy potravin, pro které nakonec nenajdeme využití, vaření přílišného množství jídla, které nakonec vyhodíme. Naučte se šetřit a využívat (nejen) zbylé maso do dalších pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Tipy, jak dále využít zbytky masa
Zbylo vám pečené, grilované nebo vařené maso z předchozího vaření a nevíte, jak s ním naložit? Inspirujte se našimi tipy a připravte si skvělé pokrmy ze zbylého masa.
- Jednou z nejoblíbenějších možností využití zbytků pečeného či vařeného masa je rizoto. Stačí maso nakrájet na menší kousky, přidat z němu orestovanou zeleninu, směs dochutit a zamíchat k uvařené rýži. Nasytíte tak celou rodinu.
- I když vás vzpomínky na školní jídelnu mohou odrazovat, masové hašé je velmi chutnou záležitostí. Připravte si ho podle sebe, určitě vám zachutná.
- Nádivky jsou neodolatelným zpestřením nejen svátečních obědů, vyzkoušíte?
- Zbylé maso můžete použít také k přípravě masových karbanátků či kuliček.
- Pomazánka z pečeného masa na topinkách je naprostou delikatesou.
- Zeleninové i těstovinové saláty jednoduše doplníte na kousky nakrájeným masem z předchozího oběda, vznikne tak plnohodnotný oběd na další den.
- Pokud nechcete maso využít k přípravě hlavního chodu, skvěle poslouží do libovolných sendvičů, které můžete podávat k svačině či syté večeři.
- Z tepelně upraveného masa lze připravit vynikající paštiky nejrůznějších druhů.
- Zapečte zbytek masa s těstovinami, bramborami, zeleninou nebo houbami.
- Nejen hamburgery s trhaným masem oslníte všechny strávníky, dokonale si pochutnají také na nejrůznějších omáčkách, do kterých maso jen přidáte.
Zbytky masa můžete využít také do zeleninových, ale i dalších polévek. Stačí ho přidat do hotové polévky a nechat v ní prohřát. Ze zbytku pečeného kuřete můžete připravit milovaný pokrm malých i velkých mlsounů - kuře na paprice se smetanou:
Jak využíváte zbytky tepelně upraveného masa vy? Napište nám do komentářů, těšíme se na vaše praktické a užitečné tipy.
Komentáře