Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna lahodných jahod je v plném proudu, čehož musíme náležitě využít. Kromě výroby marmelád a džemů, mražení na zimu a mlsání čerstvě utržených plodů, je také možností jejich použití do pečených moučníků.

Začátek léta je neodmyslitelně spojen s jasně červenými, sladkými plody jahod. Zpracovat je můžete opravdu nejrůzněji - do zmrzlin, dření a nanuků, i do nepečených dezertů, ale často přijdou nejvíce k chuti domácí pečené dobrůtky.

Co dobrého upéct s jahodami

Upečte si něco dobrého s jahodami a zmizí to ze stolu dříve, než to vychladne:

  1. Jahodová bublanina (nebojte se jahody kombinovat i s jiným ovocem) vykouzlí úsměv na tváři úplně každému. A co teprve po jejím ochutnání.
  2. Líbí se vám sladké dobroty ve skleničkách nebo mističkách? Pak vás určitě potěší jahody pod sněhovou pusinkou, které nikoho nenechají v klidu.
  3. Neztrácejte drahocenný čas a vrhněte se na pečení rychlého jogurtového koláče s jahodami, který během chvíle provoní celou kuchyň.
  4. Na cestách i na dětském hřišti určitě sklidí úspěch jahodové cheesecake muffiny, které padnou skvěle do ruky a děti se jimi moc neušpiní.
  5. Také máte neustále po ruce chlazené listové těsto? Pak pro vás máme tip na chutnou rychlovku v podobě šátečků z listového těsta s tvarohem a jahodami.
  6. Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády dostanou do kolen nejednoho mlsouna. Vyzkoušet je můžete s různými druhy čokolády.
  7. Křehké těsto s lahodně sladkou náplní z tvarohu, jahod a rebarbory se snoubí ve francouzské galette. Užijte si i vy kousek Francie ve vašich ústech.

Milovníkům sladkých a zároveň osvěžujících moučníků doporučujeme propadlou pudinkovou buchtu potřenou vrstvou vyšlehané smetany a hojně posypanou kakaem, jejíž přípravou vás provede názorný videorecept z naší dílny:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky