Co uvařit dobrého na chalupě. Oblíbené recepty s těstovinami, bulgurem a kuskusem patří mezi nejrychlejší
Konečně je krásné počasí a volné dny opět prožíváme v přírodě. Pobyt na chatě nebo na chalupě - to je to, na co jsme se těšili celou zimu. Na zahradě rychle vytráví, ale dlouhý čas u sporáku nás neláká, proto přinášíme několik tipů na chutná a rychlá jídla.
Rychlé a chutné vaření v přírodě
Rychlých a chutných jídel máme na výběr celou řadu - "chalupářský" jídelníček si dobře promyslíme a naplánujeme, abychom všechno potřebné měli po ruce. Jednoduché pokrmy s těstovinami, bulgurem nebo kuskusem se skvěle hodí pro rychlé vaření. Doplníme je čerstvě sklizenou zeleninou a svěžími saláty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Těstoviny během chvilky
Těstoviny připravujeme nasladko i naslano, s omáčkou nebo zapečené. Na výběr máme mnoho druhů a tvarů těstovin, všechny se vyznačují rychlou a nenáročnou přípravou. Doplníme je čerstvě sklizenou zeleninou a pokud nám ještě nevyrostla, použijeme rajčatové a luštěninové konzervy i další trvanlivé potraviny. Omáčky po libosti vylepšíme masem, sýry a smetanou.
Bulgur - jednoduchá příloha
Bulgur stačí propláchnout a uvařit. Osolený a ochucený (např. kořením kari) je výbornou přílohou. Použijeme ho podobně jako rýži. Výborně se k němu hodí dušená zelenina - rajčata, kapie a další druhy. Doplníme ho chutně upraveným kuřecím masem, dušenými houbami, sojovými nudličkami nebo strouhaným sýrem.
Kuskus za pár minut
Jeho příprava je záležitostí chvilky - kuskus se totiž nevaří, ale pouze zalévá vařící vodou, vývarem nebo dokonce připraveným pokrmem. Podáváme ho se zeleninou, masem, sýry nebo luštěninami. Dá se připravit nasladko. Kuskus je populární mezi studenty a pochutnají si na něm děti.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Snadný bramborový guláš? Dejte si ho ve (skoro) bezmasé variantě, s hříbky nebo jen s trochou dobré anglické slaniny
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře