Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co vařit na dovolené u moře? Nabízíme několik tipů pro všechny
Zdroj: Pixabay, Michelle_Raponi

Dovolená u moře se může jídlem o dost prodražit, pokud se spoléháte pouze na veřejné stravování. Nebo naopak můžeme chytře využít místní suroviny a aspoň někdy uvařit a tím ušetřit.

U moře pro nás bude snadné přizpůsobit se místnímu životnímu stylu. Siestu kolem oběda a po něm dodržíme tím snadněji, že v tu dobu je většinou opravdu horko a obchody i vodní atrakce bývají zavřené. Připravíme lehký oběd, po něm si ve stínu oddechneme a opět se můžeme plni sil vrhnout do víru přímořských radovánek.

Co vařit na dovolené u moře

Vybírat můžete z těchto možností nebo je různě kombinovat:

  • Ortodoxní milovníci české kuchyně nedají dopustit na domácí zakonzervované jídlo, které jen ohřejí, případně dochutí a přidají přílohu. Musí ale počítat s tím, že tašky se sklenicemi nebo plechovkami něco váží a některá se v horku může zkazit.
  • Ti, kdo mají objednané stravování, platí někdy zbytečné výdaje navíc, ale mají pohodlí. Záleží na tom, co preferujeme. Pokud možno se snažíme stravovat v místních restauracích a ochutnávat jejich pokrmy. 
  • Zdánlivě horší situaci mají rodiny s dětmi. Stejně jako doma vyjde nejlevněji vaření z místních surovin s pomocí základních potravin přivezených z domova. Jednoduchý oběd lze většinou připravit opravdu levně.
Velmi vděčná je jednoduchá rajčatová omáčka k těstovinám. Můžete ji vyzkoušet podle našeho videa.

Tak šťastnou cestu a hezkou dovolenou. Pokud jste stravování u moře vyřešili jinak, napište nám o tom do komentářů.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky