Cukety v kuchyni: Připravte z nich placičky a moučníky nebo je zavařte na zimu
Cukety patří na naše záhony, stejně jako rajčata nebo okurky. Jejich sezóna bývá zakončená prosebnými žádostmi, aby se vašich přebytků někdo ochotný ujal. Chuť cuket si ale můžete užívat na mnoho způsobů.
Jakkoliv různé chutě máte, cuketa je skvělou volbou. Využít ji můžete k přípravě hlavních chodů i příloh, ale také svačin či moučníků k odpolední kávě. A pokud se jí přejíte, snadno ji zavaříte pro pozdější využití nebo z ní vyrobíte cuketovou mouku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Placičky a bramboráky
Polévky s cuketou
Moučníky z cukety
Hlavní chody bezmasé
Gratinovanou cuketu s bramborami můžete jeden den využít jako hlavní chod a druhý den jako přílohu, zatímco cuketové karbanátky zbylé z oběda jednoduše zabalíte s sebou na cesty jako rychlou svačinku. A už jste jedli žampionový guláš s cuketou?
Hlavní chody s masem
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svou téměř bezpracnou přípravu, jinak tomu není ani v případě letního kuřete z jednoho pekáčku. Na přípravu rychlá je také zapečená cuketa s mletým masem a cuketová pizza vás ohromí svou chutí.
Pomazánky, čalamády a omáčky
Z cukety lze připravit opravdu výtečnou pomazánku nejen na topinky. Pikantní směs známá jako "Uncle Bens" se hodí pod maso i jako studená příloha a omáčka z cuket a paprik má taktéž univerzální použití - k těstovinám, k rýži nebo třeba pod maso.
Cukety ve sterilované podobě
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketová mouka: Nevíte, co s nekončící zásobou cuket? Hit letošního léta vás nadchne
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Jak ochutit a upéct cuketové placky? Vyzkoušejte nejlepší recepty na oblíbené placičky, které se při pečení nerozpadají
Komentáře