Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce i vánoční likér
Také jste jako malí nedokázali odtrhnout pusu od zahuštěného slazeného mléka a vlastně i dnes Salko milujete do kávy a moučníků? Přemýšlíte, kolik cukroví a pokrmů z něj lze vytvořit zrovna na Vánoce? Pojďte se podívat do našeho výběru těch nejlepších receptů.
Kondenzované (zahuštěné) slazené mléko vzniká částečným odpařením vody z mléka (zahuštěním mléka) a přidáním cukru. A zkoušeli jste domácí? Díky své konzistenci je perfektní na přípravu dezertů a cukroví včetně zmrzlin.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kokosky
Pokud milujete kokos, tak kokosky nesmí chybět na vašem vánočním stole. Jaká surovina více připomíná malebnou zasněženou krajinu, kterou si na Vánoce tolik přejeme, než strouhaný bělostný kokos?
Raffaelo kuličky
Zasněžené kuličky, které jsou sladké jako med a s oříškem uvnitř, známe úplně všichni. Jsou jednoduché, nepečené, rychlé, neskutečně dobré a navíc udělají na svátečním stole opravdovou parádu.
Medové kuličky
Medovník milujeme všichni jako dort nebo zákusek ke kávě po celý rok. V malém kulatém podání z něj můžete mít dokonalé cukroví na Vánoce i skvělý dezert pro rodinné oslavy.
Oplatkové řezy
Dortové oplatky nás přímo vybízí ke spojení sladkým mlékem a lehkým dozdobením nebo politím čokoládou. Můžete použít karamelové nebo obyčejné Salko, přidat oříšky a vytvořit griliáš.
Krémy
Salko má skvělou konzistenci na vytvoření dokonalého krému, který lze použít na slepení jakéhokoliv vánočního cukroví. Nejčastěji se vyšlehá s máslem v poměru 1 plechovka na 200 g másla.
Domácí vánoční likéry
Za pár minut máte připravený krémový sladký likér, který je skvělý s rumem, ale můžete vytvořit i verzi jen s mlékem. Vyzkoušíte tuto specialitu podle našeho videoreceptu?
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí Raffaello kuličky: Jsou jen ze tří ingrediencí a dokonale připomínají známé Raffaello. Jsou ale mnohem levnější
Domácí vánoční Salko: Je skvělé jako základ likérů, uplatní se do krémů i pro výrobu fantastických Rafaello kuliček
Holka u plotny radí: Jak na božský krém do cukroví? Stačí jen tři ingredience!
Komentáře