Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašské ořechy patří mezi nejoblíbenější druhy ořechů. V kuchyni jsou velmi ceněné nejen kvůli své výtečné chuti, ale také pro své zdravotní benefity. Určitě si zaslouží, abychom je konzumovali co nejčastěji.

Ořechy se využívají zejména ve sladké kuchyni, své místo mají ale i v té slané. Denně je doporučováno sníst asi hrst ořechů. My vám v tomto článku nabízíme tipy, jak zpracovat ty vlašské a vychutnávat si je v různých podobách kdykoliv během dne. 

Co udělat z vlašských ořechů

Způsobů, jak uchovat jádra vlašských ořechů, je několik. Můžete je zpracovat čerstvá ihned po sklizni, řádně usušit a skladovat nebo je nasucho zavařit do sklenice.

A jak máte nejraději vlašské ořechy vy? Jíte je jen tak samotné, nebo z nich připravujete nějaký pokrm? Podělte se s námi v komentářích o vaše tipy a zkuste si třeba k odpolední kávě připravit medové řezy s vlašskými ořechy podle následujícího videoreceptu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky