Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Byli jste pozvaní na návštěvu a nevíte, co vzít s sebou za jídlo? Řešení je prosté - vezměte jen maličkost v podobě dárečku pro děti, lahev vína pro hostitele, či bonboniéru pro hostitelku. O jídlo se v tomto případě nemusíte starat.

Některé návštěvy jsou však domluvené tak, že každý z hostů přinese nějakou tu dobrotu sám za sebe - ať je to sladké, slané či kyselé. Jedná se o setkání většího počtu lidí, kdy není v možnostech hostitelů zvládnout tak velké pohoštění.

Co s sebou vzít na návštěvu za jídlo

Volíme menší množství jídla, které má delší trvanlivost:

  • Slané jídlo a pečivo nesmí na stole chybět. Domácí chléb udělá radost každému hostiteli - stejně jako slané dortíky nebo šneky z listového těsta.
  • Obložené chlebíčky a jednohubky jsou klasickým pohoštěním a zároveň i jedlým dárkem - a také bývají jako první snědeny.
  • Různé pochutiny jsou dobrůtky k zobání - patří mezi ně všechny druhy pražených oříšků a mandlí, slané tyčinky, krekry, popcorn a chipsy.
  • Zelenina a ovoce - velký meloun udělá velkou radost. Zeleninové a ovocné saláty uberou hostitelům část práce a všichni si pochutnají.
  • Nakládaná zelenina je vždy vítanou dobrotou - od kyselých okurek, cibulek, paprik, kukuřiček - po houby a míchané čalamády.
  • Moučníky a dezerty volíme takové, které se v teple nerozpustí - dáváme přednost muffinům a cupcakům, nepečeným dortíkům a sladkým sušenkám.
  • Alkoholické nápoje mají sloužit spíše jako dárek hostitelům. Podle zásad etikety by měl hostitel láhev otevřít a všem hostům nabídnout skleničku.

Báječným a vyhledávaným pohoštěním jsou například šneky z listového těsta - koupené pláty těsta naplníme různými nádivkami, sýrem a uzeninou. Smotáme je jako závin, pokrájíme na plátky a upečeme. Inspirujte se naším videem:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky