Co je filírování? Poradíme i méně zkušených kuchtíkům, jak ovládnout tuto techniku
Jistě jste již narazili na pojem filírované maso. Víte ale, co to vlastně je a jak takové maso připravit? Dnes je moderní mít cizí název snad na všechno a přitom se za tajemným slovem skrývá něco úplně obyčejného.
Co to tedy znamená? Filírování je krájení masa na tenké plátky. Nejčastěji se filíruje vepřová panenka, kachní prsa nebo steaky. Krájí se maso dušené, vařené, smažené nebo upečené a v restauracích tak často činí přímo před zraky hodovníka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně filírovat maso
Rozhodně se neobejdete bez ostrého nože a kuchyňského prkénka, na kterém maso pokrájíte.
- Hotové a odpočinuté maso krájíme na plátky tenké 0,5–1 cm.
- Maso hezky urovnáme na talíř, přidáme vše ostatní a můžeme servírovat.
Protože se často filírují právě steaky, přidáváme na závěr videorecept, ve kterém je ukázána příprava šťavnatého steaku krok za krokem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hovězí kližka: Vysvětlíme vám, o jaký typ masa se jedná a na jaký recept se nejlépe hodí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Komentáře