Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová poleva vytváří na moučnících a dezertech hladkou krustu - díky ní je zákusek křupavý nebo se dá naopak lehce krájet. Nasekané ořechy vytvoří v čokoládě hrudky, které schovají všechny nerovnosti.

Sekané ořechy, které nasypeme na čokoládovou polevu, vytvoří dekoraci a zároveň dezert dochutí. Některé moučníky jsou daleko vkusnější, pokud nasekané ořechy vmícháme přímo do čokolády - povrch dortu dostane luxusní vzhled.

Jak vytvořit čokoládovo-ořechovou polevu

K její přípravě potřebujeme jen 2 ingredience:

  • Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni - pokud je příliš hutná a s malým obsahem kakaového tuku, upravíme její konzistenci pár kapkami horké smetany nebo oříškem másla.
  • Nasekáme ořechy (vlašské, lískové, kešu, arašídy, pekany) na malé kousky, které smícháme s polevou tak, abychom získali stále tekutou čokoládu s viditelnými hrbolky oříšků.

Čokoládovo-ořechovou polevu využijeme k polití dortů, řezů, zákusků, nanuků a donutů. Do polevy máčíme dortová lízátka, malé piškotové dortíky a čokoládové pralinky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky