Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fondue je rozpuštěná čokoláda (v případě slaného fondue rozpuštěný sýr), do které se postupně máčejí připravené kousky různých potravin. Ty se hned po namočení konzumují - toto pohoštění milují hlavně děti.

Na návštěvě, party nebo oslavě potřebujeme děti nejen nakrmit, ale také zabavit. Oba požadavky splňuje čokoládové fondue. Po odchodu hostů budeme mít co prát a uklízet, ale děti budou spokojené a ještě dlouho budou o hostině vyprávět.

Kalendář Celý kalendář

Jak připravit čokoládové fondue

Máme tři možnosti podávání čokoládové lázně:

  1. Čokoládová fontána, kde se čokoláda stále ohřívá a koluje, takže je stále k dispozici. Fontány se využívají při větších slavnostních událostech jako jsou například svatby a jsou součástí nabídek cateringových služeb.
  2. Čokoládové fondue je elektrický přístroj s plastovou miskou, do které se vloží kousky čokolády - ta se postupně rozehřeje a pak je udržovaná v konkrétní teplotě, aniž by se připalovala na dně misky.
  3. Čokoládová lázeň je bleskové řešení pro nečekané dětské hosty. Misku s čokoládou postavíme na kastrůlek s horkou vodou (nesmí unikat pára) a čokoláda vydrží tekutá po dobu, než ji malí strávníci zkonzumují.

Jakou čokoládu volíme pro fondue

Hodí se jakákoliv čokoláda, kterou máme rádi - tmavá, mléčná i bílá. Hořkou čokoládu můžeme naředit trochou horké smetany, lžičkou marmelády, sladkým likérem nebo hustým ovocným sirupem. Do mléčné čokolády lze přimíchat nasekané oříšky a kandované ovoce. Do fondue spotřebujeme i kousky čokolády z polámaných ozdob, zbylou polevu nebo čokoládové figurky.

Co můžeme máčet v čokoládovém fondue

S čokoládou chutná mnoho ingrediencí, některé máme dokonce doma:

  • Kousky ovoce čerstvého, ale i kompotovaného - podmínkou je jejich pevnost, aby se při napíchnutí na špejli nerozpadly.
  • Větší kousky marshmallow nebo kostičky zbylého piškotu po vykrajování, zbytky suché bábovky, kterou už nikdo nechce.
  • Neplněné sušenky, krekry, sladké i slané tyčinky, preclíky, smažené churros a natrhané vafle nebo dortové oplatky.

Vyzkoušejte s námi přípravu sladkého churros z odpalovaného těsta, které se připravuje ve Španělsku a podává se s hustou horkou čokoládou:

Sladké drobečky

Na větší oslavu si můžeme připravit malé špízy s ovocem, marshmallow a sušenkami. Cukrové zdobení, nasekané oříšky nebo barevné posypy jsou pro děti už jen třešničkou na dortu. Pro dospělé můžeme čokoládu naředit likérem nebo jiným alkoholem a ochutit špetkou vločkové soli, chilli nebo jinými dochucovadly.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky