Ozdoby z čokolády podle videonávodu: Je to jednoduché, ale velmi efektní
Neodmyslitelnou součástí pečení a vaření je také úprava pokrmu, která lahodí oku. Je dokázáno, že jídla, která vypadají hezky, strávníkům více chutnají. Úplnými mistry zdobení jsou cukráři, kteří si dávají opravdu záležet, a vy se jim nyní můžete přiblížit.
Příprava čokoládových ozdob je velmi jednoduchá, a když se necháte inspirovat tímto videonávodem, jistě sami přijdete na mnoho dalších způsobů zdobení. Chce to jen trochu trpělivosti a šikovnosti, abyste docílili skvělého výsledku. Odměnou vám jistě budu rozzářené oči konzumentů.
Jak na výrobu čokoládových ozdob
Vyzkoušejte motýla, vlnité úlomky, košíčky nebo třeba všechno.
Výroba motýla
- Nejprve si vytiskněte obrázek motýla v potřebné velikosti. Na tento obrázek položte pečicí papír.
- Rozpuštěnou čokoládu dejte do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku (je-li to potřeba) a čokoládou obtáhněte vytištěný obrázek. Všechny linky musí být propojené.
- Čokoládovou kresbu podložte rozevřenou knihou, aby motýl získal rozevřená křídla. Nechte ztuhnout.
- Opatrně sejměte pečicí papír a můžete ozdobu použít na dort či zákusek.
Výroba vlnitých úlomků
- Rozehřátou čokoládu naneste na bublinkovou folii a rozetřete ji.
- Nechte ztuhnout a poté rozlámejte na menší kousky.
Výroba čokoládových košíčků
- Do formy na muffiny vložte držátko – dřívka od nanuku, špejle nebo lžičky – a zalijte až po okraj vodou. Formu vložte do mrazničky.
- Zmrzlé „muffiny“ vyjměte za držátko a namáčejte do rozpuštěné čokolády.
- Ztuhlé košíčky naplňte krémem a dozdobte.
Pozor, čokoláda způsobuje závislost.
Komentáře