Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crinkles - popraskané sušenky s báječnou chutí: Rady pro jejich přípravu
Zdroj: Pixabay - apl-001176689aa80f187

Víte, co jsou crincles? Kulaté bochánky ze sušenkového těsta, které mají po upečení na povrchu typický popraskaný vzor. Pocházejí z Minnesoty a velmi rychle se rozšířily do celého světa. Nejoblíbenější jsou čokoládové.

Crinkles nesmí už několik let chybět na vánočním nebo svátečním stole. Jejich příprava je jednoduchá, pokud dodržíme postup. Kouzlo crinkles spočívá v popraskaném povrchu a my vám poradíme, jak ho docílíme.

Jaké suroviny potřebujeme na crinkles

Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu:

  • 140 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 180 g krupicového cukru
  • 60 g kvalitního másla 
  • 70 g hořké čokolády (ne na vaření!)
  • 50 g holandského kakaa
  • špetka soli a 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • moučkový a krupicový cukr na obalení podle potřeby, zhruba 100 g

Jak vytvořit báječné crinkles

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Cukr a máslo spojíme a přidáme vajíčka - směs utřeme do podoby husté kaše. Vpracujeme rozpuštěnou, vychladlou čokoládu.
  2. Sypké suroviny vymícháme v míse metlou, aby se dobře spojily, přidáme do kaše a stěrkou spojíme v těsto. Řídké těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme uležet v lednici, dokud neztuhne.
  3. Tvoříme kuličky, které obalíme v krupicovém a hned ještě v moučkovém cukru. Naskládáme je na plech, vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut na 180 °C. Kuličky na povrchu popraskají, ale uvnitř zůstanou měkké. Po vychladnutí bude povrch trochu tvrdší a křupavý.

Pokud vás recept neláká, zkuste si upéct klasické výborné koka sušenky podle našeho videa. Zaručujeme vám, že budou lepší než ty kupované a najdou si své místo mezi vašimi recepty:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky