Croissant z listového těsta s jablíčky provoní celou naši kuchyň podzimem a potěší rodinu i blízké přátele
Křupavý croissant z listového těsta s jablíčkem a skořicí je to, co ocení rodina při společné snídani nebo naši blízcí u kávy. Kuchyň krásně provoní podzimem a cukrové sypání připomene nadcházející zasněženou zimu.
Receptů s jablíčky známe opravdu hodně, ať už to jsou štrúdly, koláče, bublaniny, mošty, křížaly i jablíčka pod maso aj. Dokáží osvěžit salát, ozvláštnit slané recepty a ochutit sladké pokrmy.
Jablečný croissant
Postup, jak připravit tuto dobrotku, zvládne i kuchařský začátečník.
- Z listového těsta vytvoříme trojúhelník (cca 10 cm výšky a 30 cm délka strany).
- Těsto posypeme skořicí a drcenými oříšky.
- Ukrojíme měsíček jablka, zabalíme do těsta a potřeme vejcem.
- Pečeme dozlatova.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Croissant je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného kynutého těsta, prokládaného změklým máslem, tyto vrstvy se vyvalují. Tomuto způsobu zpracování se říká laminování. Pečivo lze péci bez náplně nebo i s náplní. Plní se nugátem, čokoládou, marcipánem, lze použít i slanou verzi, kdy náplň tvoří šunka, sýr nebo špenát.
Je to skvělá alternatva k proslulému štrúdlu k menší rodinné snídani nebo pro neohlášenou návštěvu ke kávičce. Pokud byste rádi zkusili vynikající štrúdl z domácího těsta, zde je názorný videorecept:
A pokud se vám cukrovinky z jablek líbí jako skvělá zdravější alternativa sladkostí, musíte vyzkoušet i další pochoutky:
- jablko ve skořicovém županu, které příjemně zahřeje
- lízátka z jablek pro všechny věkové kategorie
- plněná jablka s úžasnou chutí
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jablko na chlebu: Výtečné variace jablka v pomazánce, čatní, povidlech nebo ve slané verzi se sýrem si zamilujete
Čeká vaše děti důležitý den? Do přípravy můžete zapojit podzim i pěkně zralá jablíčka
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře
18. 11. 2023 11:55