Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissant z listového těsta s jablíčky provoní celou naši kuchyň podzimem a potěší rodinu i blízké přátele
Zdroj: Pixabay

Křupavý croissant z listového těsta s jablíčkem a skořicí je to, co ocení rodina při společné snídani nebo naši blízcí u kávy. Kuchyň krásně provoní podzimem a cukrové sypání připomene nadcházející zasněženou zimu.

Receptů s jablíčky známe opravdu hodně, ať už to jsou štrúdly, koláče, bublaniny, mošty, křížaly i jablíčka pod maso aj. Dokáží osvěžit salát, ozvláštnit slané recepty a ochutit sladké pokrmy.

Jablečný croissant

Postup, jak připravit tuto dobrotku, zvládne i kuchařský začátečník.

  1. Z listového těsta vytvoříme trojúhelník (cca 10 cm výšky a 30 cm délka strany).
  2. Těsto posypeme skořicí a drcenými oříšky.
  3. Ukrojíme měsíček jablka, zabalíme do těsta a potřeme vejcem.
  4. Pečeme dozlatova.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Croissant

Croissant  je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného kynutého těsta, prokládaného změklým máslem, tyto vrstvy se vyvalují. Tomuto způsobu zpracování se říká laminování. Pečivo lze péci bez náplně nebo i s náplní. Plní se nugátem, čokoládou, marcipánem, lze použít i slanou verzi, kdy náplň tvoří šunka, sýr nebo špenát.

Je to skvělá alternatva k proslulému štrúdlu k menší rodinné snídani nebo pro neohlášenou návštěvu ke kávičce. Pokud byste rádi zkusili vynikající štrúdl z domácího těsta, zde je názorný videorecept:

A pokud se vám cukrovinky z jablek líbí jako skvělá zdravější alternativa sladkostí, musíte vyzkoušet i další pochoutky:

Komentáře (1)

U croiasantů z lístkového těsta nedostačující postup. Jak vezmi plátek jablka zabal do těsta?

Další tipy a triky