Upéct croissanty s nuttelou není žádná věda. Zvládne to i úplný začátečník
K výrobě croissantů potřebujeme jen kynuté těsto a nutellu nebo jinou lískooříškovou pomazánku, kterou máme rádi. Pokud se rozhodnete použít kupované těsto, budou croissanty hotové skutečně za chvilku.
Sladké croissanty jsou oblíbenou snídaní i svačinou dětí i dospělých. Tyto jsou velmi jednoduché, a navíc rychlé. Je velice pravděpodobné, že jak rychle budou upečené, tak rychle, a možná i rychleji, zmizí z talířů. Jsou tak dobré, že si každý s chutí přidá.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Croissant je pečivo, které získalo název podle svého tvaru (srpek, půlměsíc). Peče se z vrstveného kynutého těsta, prokládaného změklým máslem, tyto vrstvy se vyvalují. Tomuto způsobu zpracování se říká laminování. Pečivo lze péci bez náplně nebo i s náplní. Plní se nugátem, čokoládou, marcipánem, lze použít i slanou verzi, kdy náplň tvoří šunka, sýr nebo špenát.
Jak na výrobu croissantů s nutellou?
Nepotřebujete skutečně nic jiného než kynuté těsto a lískooříškovou pomazánku (nutellu).
- Kynuté těsto rozválíme na tenký plát.
- Celý plát až do krajů potřeme nutellou. Síla vrstvy záleží na tom, jak moc chceme mít croissanty sladké.
- Poté plát přehneme na polovinu a rozkrájíme pomocí nože nebo rádýlka na trojúhelníky.
- Trojúhelníky svineme špičkou nahoru a necháme dokynout.
- Připravené croissanty potřeme vejcem a dáme péct. Po upečení je ještě můžeme pocukrovat.
Mohlo by vás zajímat
Kromě cukru lze na hotové croissanty nasypat nasekané ořechy. Croissanty můžeme připravit i naslano.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí slazené mléko – salko: Chutná lépe než to z konzervy, je mnohem levnější a stačí jen tři suroviny
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Cukrář Josef Maršálek radí: 5 triků, jak připravit dokonale nadýchané a jemné kynuté těsto, a na co si dát pozor
Komentáře