Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crumble s ovocem je levná a velmi jedlá rychlovka, kterou ocení jak kuchař, který nestráví mládí u trouby, tak strávníci. Zkuste tento anglický dezert s drobenkou a možná si ho oblíbíte víc než tradiční české moučníky.

Na anglický crumble s ovocem je potřeba jen několik málo surovin, především tedy ovoce. Můžete zvolit kterékoli (snad jen kromě melounu), a můžete dokonce i smíchat několik druhů dohromady.

Jak upéct crumble s ovocem

Než začnete s přípravou, předehřejte troubu na 180 °C.

  1. Formu na pečení vymažte silnější vrstvou másla.
  2. Zvolené ovoce omyjte a nakrájejte na menší kousky. 
  3. Do misky nasypejte hladkou mouku, k níž můžete přidat nasekané ořechy, ovesné vločky, strouhaný kokos apod. Přidejte také nejlépe třtinový cukr a sypkou směs promíchejte.
  4. Nakonec přidejte změklé máslo a zpracujte na drobenku.
  5. K nakrájenému ovoci přidejte lžičku Solamylu, skořici a lžičku cukru a promíchejte. Tuto směs nasypte do vymazané formy a zasypejte drobenkou.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny.

Podávejte se šlehačkou a konzumujte nejlépe ještě horké!

Další tipy a triky