Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Jakmile nám na zahradě začnou narůstat cukety do větších velikostí a my je přestáváme stíhat jíst, je nejvyšší čas pustit se do cuketových pomazánek. Oblíbených receptů je více.
Přerostlé cukety musíme oloupat, přitom jsme opatrní, protože některé již začínají mít pevnou slupku. Musíme také vykrájet tuhá semena, která by nám v pomazánce určitě vadila. Potom cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a zpracujeme podle vybraného receptu.
Skvěle chutnají na topinky
Pikantní cuketová pomazánka se velmi dobře hodí na topinky. Můžeme ji mazat hned po uvaření, ještě horkou, nebo i vychlazenou. Výhodou těchto pomazánek je, že si je snadno můžeme sterilovat a uložit na zimu. Pak se nám určitě budou hodit. Zavařují se podobně jako lečo.
Když v letním období nevíme, co připravit k jídlu, skvěle se nám mohou hodit recepty na cuketové pomazánky. Můžeme je různě obměňovat, případně doplnit sýry nebo tofu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Z rajčat, paprik a cibule vaříme oblíbené lečo. Jak ho nejlépe zavařit na zimu? Poradíme spolehlivé postupy
Komentáře