Jaký je rozdíl mezi cukrem krupice a cukrem krystal? Jak vybrat ten správný
Bílý cukr je přírodní sladidlo, které se vyrábí z cukrové řepy. Pro lidský organismus není konzumace velkého množství cukru příliš vhodná, protože obsahuje velké množství kalorií a je příčinou mnoha zdravotních problémů.
Cukr se používá nejen do sladkých moučníků, ale i ve slané kuchyni, například při kynutí těsta na rohlíky, v marinádách nebo do okurkového láku. Cukr krupicový a cukr krystalový jsou pro většinu lidí jedno a to samé - přesto je mezi nimi rozdíl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký je rozdíl mezi krupicovým a krystalovým cukrem
Ve sladivosti mezi oběma cukry není žádný rozdíl - pouze v hrubosti:
- Krystalový cukr obsahuje drobné krystalky. Rozpouští se lépe než kostkový cukr, proto se s ním sladí teplé nápoje, kompoty a marmelády. Krystalky cukru můžeme posypat sušenky, cukroví nebo sladké pečivo před vložením do trouby.
- Krupicový cukr je jemnější než krystalový. Dobře se rozpouští ve studených i teplých nápojích, uplatní se při vaření i pečení v mnoha těstech na moučníky, bábovky, sladké pečivo a sněhové pusinky, je skvělý i při zavařování ovoce a zeleniny.
Oba uvedené cukry zajistí při přípravě sněhového pečiva, pusinek a dortů Pavlova pevnost a nadýchanost sněhu - podívejte se na naše video:
Komentáře