Cukrářské dekorace jsou ozdobou každého dezertu a cukroví
Krásnou dekorací zákusků, dortů, cukroví i perníčků jsou cukrové ozdoby, které si můžeme sami vyrobit nebo je koupíme hotové. Barevné zdobení dodá našim dezertům lepší vzhled, což ocení hlavně děti.
Ozdobit cukroví můžeme různými způsoby - marcipánovými dekoracemi, krajkou z bílkové polevy nebo čokoládovými ozdůbkami. Když spěcháme, musíme se spokojit s cukrářským zdobením z obchodu. Jak je využijeme při zdobení zákusků?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít cukrářské zdobení
Můžeme si ho vyrobit nebo koupit, což má také svá úskalí:
- Čokoládové ozdoby, vytvořené zdobičkou, mohou mít různé tvary, které kreslíme na pečicí papír a po ztuhnutí jen sloupneme.
- Až několik dnů předem si připravíme cukrové ozdoby z husté bílkové polevy. Uchováváme v chladu a suchu.
- U koupených ozdob musíme dát pozor na datum spotřeby, aby nebyly žluklé nebo zdeformované.
- Při zdobení cukrovými perličkami si dáme pozor na to, kdo cukroví bude konzumovat - bývají velice tvrdé a mohou poškodit zuby.
- Barevný máček nesypeme do vlhké polevy - rychle se rozpouští do cukrových loužiček a poleva mokvá a neschne.
- Cukrové dekorace z obchodu bývají tvrdé, což při konzumaci může vadit malým dětem a seniorům.
V našem videu jste viděli, jak vyrobit čokoládové ozdoby. Už vám nic nebrání v tom si je také vyzkoušet. S ozdobami bude mít váš dezert luxusní vzhled.
Komentáře