Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářské dekorace jsou ozdobou každého dezertu a cukroví
Zdroj: Freepik - azerbaijan_stockers

Krásnou dekorací zákusků, dortů, cukroví i perníčků jsou cukrové ozdoby, které si můžeme sami vyrobit nebo je koupíme hotové. Barevné zdobení dodá našim dezertům lepší vzhled, což ocení hlavně děti.

Ozdobit cukroví můžeme různými způsoby - marcipánovými dekoracemi, krajkou z bílkové polevy nebo čokoládovými ozdůbkami. Když spěcháme, musíme se spokojit s cukrářským zdobením z obchodu. Jak je využijeme při zdobení zákusků?

Jak použít cukrářské zdobení

Můžeme si ho vyrobit nebo koupit, což má také svá úskalí:

  • Čokoládové ozdoby, vytvořené zdobičkou, mohou mít různé tvary, které kreslíme na pečicí papír a po ztuhnutí jen sloupneme.
  • Až několik dnů předem si připravíme cukrové ozdoby z husté bílkové polevy. Uchováváme v chladu a suchu.
  • U koupených ozdob musíme dát pozor na datum spotřeby, aby nebyly žluklé nebo zdeformované.
  • Při zdobení cukrovými perličkami si dáme pozor na to, kdo cukroví bude konzumovat - bývají velice tvrdé a mohou poškodit zuby.
  • Barevný máček nesypeme do vlhké polevy - rychle se rozpouští do cukrových loužiček a poleva mokvá a neschne.
  • Cukrové dekorace z obchodu bývají tvrdé, což při konzumaci může vadit malým dětem a seniorům.

V našem videu jste viděli, jak vyrobit čokoládové ozdoby. Už vám nic nebrání v tom si je také vyzkoušet. S ozdobami bude mít váš dezert luxusní vzhled.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky