Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukroví bez lepku, mléka a vajec je dietní sladkostí, kterou uvítají lidé s nejrůznějšími potravinovými alergiemi. Zdraví lidé dají radši přednost klasickému cukroví, ale osoby s dietou si nemohou příliš vybírat.

Lidé s alergiemi na jednu či více potravin potřebují dietní stravu, která tyto potraviny neobsahuje. Čím dál tím více lidí však přechází na zdravou stravu, čímž vyznávají životní styl, ve kterém pro lepek, mléko, vejce, cukr nebo tuk není místo.

Jak připravit cukroví bez lepku, mléka a vajec

Při dodržení několika zásad si pochutnáme na skvělém cukroví:

Těsto zpracujeme stejně jako každé jiné - vykrajujeme ho, pečeme ve formičkách nebo připravíme jako nepečené. Promažeme ho marmeládou nebo polijeme polevou.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky